JógaKlikk -  Online jógaórák

Jóga... KLIKK!

hozzászólás 2013-07-03

Varga Judit írása az online jógázásról Amikor külföldre költöztem, több technokrata tanítványom állt elő az ötlettel: szervezzünk élőben közvetített jógaórákat. Webkamera itt, webkamera ott, egyszerű… Összeszedtem néhány érvet és ellenérvet az online jógázással kapcsolatosan. Ha kihagytam valamit, írd meg hozzászólásban!

Amikor külföldre költöztem, több technokrata tanítványom állt elő az ötlettel: szervezzünk élőben közvetített jógaórákat. Webkamera itt, webkamera ott, egyszerű… A “mai modern világban” ez aztán igazán nem lehet probléma, semmiség az egész. Persze arra senki nem számított, hogy ebben a “mai modern világban” igenis van olyan szeglete a Földgolyónak, ahol a szélessávúnak nevezett internet kapcsolat csak a legjobb napokon alkalmas videó adatátvitelre, akkor is maximum pár másodperc erejéig, ha sehol egy felhő, sehol egy Balinéz sárkány az égen és a szél se nagyon fúj, a Kite szörfösök pihennek, a madarak meg pont csendben vannak és egyetlen pillangó sem száll le valamelyik antennára :-)

Az első jógaoktatók között voltam, akik lelkesen támogatták a Jógaklikk megalakulását és áldásos tevékenységét, mert nagyon jó kezdeményezésnek tartom és hiszek abban, hogy szükség van online jógastúdióra magyarul is, sok remek magyar jógaoktató színes jógaóráival.

Én magam is rengeteget jógáztam online. Amikor elkezdtem Vinyasa Flow stílusban tanítani Magyarországon, nagyon kevés jógaoktató tanította ezt a stílust, sokat kellett magyarázkodnom („Mi? Vinyasa mi? Az Etka jógáról már hallottam, meg a gerincjógáról, meg van az a melegben gyakorlós jóga... Az! Az! Bikram! ...”) Szóval nem nagyon találtam Budapesten olyan oktatót, akitől tanulni tudtam volna, így maradtak az online órák és a DVD-k.

Összeszedtem néhány érvet és ellenérvet az online jógázással kapcsolatosan. Ha kihagytam valamit, írd meg hozzászólásban! 

Varga Judit



Cimkék: jóga gyakorlás online jóga

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be! Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás. Légy az első hozzászóló!