JógaKlikk -  Online jógaórák

Napi 30 perc Csend a zajban kihívás

Kihívásainkat mindig nagy várakozás övezi, és immár 8. éve a JógaKlikk november végi születésnapja sem múlhat el nélküle. A mostani időszak különösen sok kihívást tartogat, melyben rugalmasságra, türelemre, együttérzésre és megértésre van szükségünk. Találd meg velünk a Csendet a zajban! Jógázz velünk napi 30 percet 7 napon keresztül, mert a jóga lendületet ad a mindennapokhoz, feltölt, energetizál, rendet teremt a testedben és elmédben.

Időpont: november 23-29.

Mire számíts:

A kihívás minden napjára, előző nap éjféltől közreadunk egy-egy új videót, melyet a Facebook esemény oldalunkon megjelenő linken keresztül vagy a weboldalunkról érhetsz majd el. Napi tippekkel és tanácsokkal is segítjük a gyakorlásodat. A videók, és a napi tippek a hét folyamán ingyenesen elérhetők majd.

7 nap, 6 x 30 perces vinyasa flow jógavideó Varga Judittal, és a 7. napon egy ráadás

1. nap Rendrakás - Egyenes vonalak
2. nap Új nézőpont - Fejenállás
3. nap Nyitottság - Hátrahajlás
4. nap Tűz - Csavarás
5. nap Elengedés - Csípőnyitás
6. nap Lelassulás - Slow flow
7. nap Ráadás videó: ezen a napon magad választhatsz az összes videónk közül ingyenes hétvégénk keretében.

Teendőid:

  • Ha van Facebook fiókod, jelentkezz be az esemény oldalára
  • Ha nem vagy fönt a Facebookon, kövesd a kihívást az oldalunkon (www.jogaklikk.hu).
  • Regisztrálj az oldalunkon, ha még nem tetted.
  • Mindig olvasd el a kihívásról szóló információkat a Facebook eseményoldalon vagy a weboldalunkon (www.jogaklikk.hu).
  • Ha valamilyen egészségügyi problémád van, bizonytalan vagy benne, hogy végezheted-e a jógagyakorlatokat, fordulj hozzánk bátran tanácsért az [email protected] címen.
  • Ha jógaszőnyegre, vagy egyéb jógaeszközre lenne szükséged, látogass el a Jógaklikk shopba

7. nap


Napi téma

Választás

A mai napra egy meglepetést tartogatunk: közel 300 videónkat ingyen nézheted holnap éjfélig. Ülj le egy kicsit, ha van kedved, hunyd le a szemed és próbáld megfogalmazni milyen gyakorlás esne jól ma leginkább a kihívás lezárásaként, és keresd meg a kínálatunkban. A videók lejátszásához nem kell mást tenned, ahogy eddig is, csak bejelentkezned.

Szuper volt veletek, nagyon köszönjük nektek ezt a kihívást!
A JógaKlikk nevében: Jagicza Berta

6. nap


Napi téma

Slow flow, lelassulás

Szedd a lábad! Ne álmodozz! Fejezd már be a vacsorád! Öltözz egy kicsit gyorsabban!...Gyerekként te is hallottad már ezeket a mondatokat? Esetleg szülőként a te szádból is elhangzottak?
A ma embere igyekszik a nap 24 órájába rengeteg programot belezsúfolni. A következmény pedig, hogy felnőtt korban nem győzzük a szorongásainkat és a túl sok inger okozta stresszbetegségeinket kezeltetni.
A szervezetünk, idegrendszerünk nem tud ilyen mértékben alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, hiszen akármennyire eltávolodtunk a természettől, azért még a részei maradtunk.
Megélni a dolgokat teljességükben, észrevenni a részleteket is, "csendben lenni a zajban" nem lehet kutyafuttában.
Tanuljunk most mi a gyerekektől valami fontosat, lassuljunk le, és vegyük észre jóga közben is, és akár egész nap azt, amit máskor elmulasztottunk.

Kattints a videóért, azután írd meg milyen volt neked ez a lelassulás!

5. nap


Napi téma

Csípőnyitás – elengedés

Sokan hajlamosak évekig, vagy akár egész életükben ragaszkodni a sérelmeikhez. Számos feszültséget tárolnak az elméjükben, ami kivetül a testükre, hatással van az egész szervezetükre. A csípő kifejezetten ilyen stresszóna. Nem véletlen, hogy egyik legnépszerűbb téma a jógaórákon a csípő lazítása.

Tapasztaltad már, hogy egy-egy ilyen intenzív csípőnyitó óra után elöntenek a könnyek és megkönnyebbülsz? Ezek azok a könnyek, amelyeknek a jógatanár is örül, hiszen az óra ilyenkor kétségkívül elérte a célját, megtörtént az elengedés, feloldódás.

Ha feszültséget tárolsz a testedben, a gócpontokon romlik a keringés, és a prána sem áramlik szabadon az energiatestben. Mindez növeli a betegségek kialakulásának esélyét is. A feszültség fenntartása ráadásul rengeteg energiát igényel, enerváltsággal, kimerültséggel jár. A rendszeres ászanázás és más jógagyakorlatok, különösen a relaxáció, eliminálja a feszültségeket, így lehetséges, hogy általuk kirobbanó energiát érez a gyakorló.

Az elmúlt napokban sok remek hozzászólást írtatok a Facebook posztok vagy a videók alá az oldalon. Nagyon örültünk nekik, és reméljük, hogy nem csak minket, hanem egymást is inspiráltátok velük. Továbbra is várjuk a gyakorlásotokkal kapcsolatos kommenteket, beszámolókat. A legjobb, leginspirálóbb kommentek írói között 3 DB HAVI ELŐFIZETÉST SORSOLUNK KI A KIHÍVÁS UTOLSÓ NAPJÁN.

4. nap


Napi téma

Tűz - Csavarás

Túl vagyunk a kihívás felén. Tart még a lelkesedés? A mai videóval a biztonság kedvéért teszünk egy kicsit a tűzre!A tűz elem az átváltozásért, átalakulásért felelős. Fontos, hogy megtanuljuk irányítani, mert ha túl sok van belőle, megéget, eléget, vagy kiéget a tűz ereje. A mai videóban azt gyakoroljuk, hogy tudsz egy finom meleg erőt felébreszteni magadban, és irányítani azt.

Ha még ez sem elég motiváció a csavarásokhoz, íme néhány jótékony hatás:

Serkenti az emésztést
Enyhítheti a hátfájást, lumbágót és a csípőfájdalmakat.
Masszírozza és felfrissíti a belső szerveket, különösen a májat és lépet.
Erősíti a nyak izmait is.
A vállak szabadabban mozognak, a vállizület a helyére kerül.
Csökkenti a has méretét, erősíti a törzs izomzatát.
A mellkas izmainak erősítésével javítja a mellkasi légzést.
Rugalmasan tartja a gerincet.
Harmonizálja, kiegyenlíti az idegrendszert.

Nagyon jól hangzik ugye? Pedig még a legerősebb érvünk el sem hangzott: annyira, de annyira jól tud esni egy jó alapos csavarás!

3. nap


Napi téma

Nyitottság - Hátrahajlások

A testünk árulkodik rólunk. Nem kell ahhoz tapasztalt jógatanárnak lenni, hogy ránézz egy emberre és legyen egy benyomásod arról, hogy például mennyire nyitott és befogadó. Benyomást ad erről a testtartása, a nézése, a gesztusai. Persze nem biztos, hogy egy villanásból minden kiderül, de mindannyian tudjuk, hogy az elme állapota kivetül a testre. Gondoltál már arra, hogy a tartás korrigálásával, fizikai gyakorlatokkal gyakran vissza lehet hatni személyiségjegyre? Neked van ilyen tapasztalatod? 
A hátrahajló pózok megnyitják a szíved, hogy könnyebben tudj kapcsolódni másokhoz és befogadni az új dolgokat.

A hátrahajlások a fentiek mellett az egyik leginkább üdvös gyakorlatcsoport az ülő életmódot folytatók számára.
Vitalizálnak, nyitják a mellkast, erősítik a hátizmokat, jó hatással vannak a szív- és érrendszerre, a légzés minőségére, az emésztésre…

De ne csak beszéljünk róluk, tapasztaljuk meg! Íme a 3. gyakorlás

2. nap


Napi téma

Fejenállás – új nézőpont

Tudsz fejenállni? Nagyon jó! Nem tudsz fejenállni? Az is jó, hiszen annak gyakorlásához nem kell feltétlenül egyből tudnod ezt a viszonylag nehéz ászanát. A gyakorlás már önmagában eléri a célját: a mentális fókusz új nézőpontra helyezzük.
Mindig figyelj arra, hogy ne legyél elbizakodott a saját igazaddal kapcsolatban, mert nincs abszolút igazság, csak nézőpontok vannak. A fordított testhelyzetek arra tanítanak, hogy más szemszögből is megvizsgáljunk egy helyzetet, vagy akár problémát.
A jóga egyik jótékony hatása, hogy nemcsak a tested, hanem az elmédet is rugalmasan tartja. Így tudod meglátni azokat az új dolgokat, amiket korábban nem láttál. Az egyik leghatékonyabb gyakorlás erre a fejenállás, azaz az ászanák királya.
Minden gyakorlónak mutatunk belőle könnyítéseket, és nehezítéseket, kezdj neki bátran!
Ha szeretnél többet megtudni a fejenállás elképesztő fizikai és mentális hatásairól, valamint az ellenjavallatokról, olvasd el cikkünket a blogunkon
Ha pedig már alig várod, hogy gyakorold a fejenállást, kattints a videóért!

1. nap


Napi téma

Rendrakás - egyenes vonalak 

Köszöntünk téged ezen a csodálatos késő őszi hétfőn, kihívásunk első napján!

Rögtön az első napon arra biztatunk, hogy tegyél rendet a testedben, az elmédben.
A rend kivetül majd a környezetedre, valamint segít megtalálni a fókuszt, a hangsúlyokat az életedben. Hogy hogyan? A jógában mindig a tér különböző síkjaiban, az erővonalak mentén nyújtózunk. A gyakorlásban megfigyeljük és tudatosítjuk ezeket az erővonalakat, és a helyére tesszük minden porcikánkat. Így az egyes izomcsoportok ideális módon nyúlnak vagy feszülnek, nem erőltetjük túl a testünket, és megfelelően áramlik az energia, az életerő, vagyis a prána. Így történik meg, aminek egy ászanában meg kell történnie. Az elme lecsendesül. Létrejön a csend, a rend, a nyugalom. Ha benned rend uralkodik, az abban is segít, hogy befogadd és értelmezd az új információkat, impulzusokat, és elhelyezd a saját rendszeredben. A belső rend, illetve rendszer hiánya, a megértés akadálya.

Szőnyegre fel, kattints a videóra! (Előtte jelentkezz be az oldalra, illetve, ha még nem tetted, regisztrálj):

Tapasztalataidat, élményeidet és kérdéseidet írd meg nekünk a Facebook esemény hozzászólásában, de akár a videó alá is kommentelheted őket. Tegyük minél interaktívabbá a kihívást, hogy ezzel is inspiráljuk egymást.Látogass el Facebook oldalunkra is!