JógaKlikk -  Online jógaórák

7 hasznos tanács jógázáshoz

  1. A jóga előtt minimum másfél órával lehetőleg ne egyél, az órák alatt pedig mellőzd a folyadék bevitelét.
  2. Gyakorlásodhoz válassz egy kellemes hőmérsékletű, jól szellőző, csendes helyiséget, ahol tudsz csak saját magadra figyelni. Ha szeretnéd, a harmonikus hangulat érdekében gyújts meg egy gyertyát vagy egy füstölőt. Készíts magad mellé egy takarót, hogy az óra végi relaxációnál ne fázz.
  3. Biztosan hallottál már a jóga jótékony hatásairól. Velünk lehetőséged van mindezt otthonod nyugalmában kipróbálni, megtapasztalni. Ha azonban szív- és érrendszeri, daganatos, mozgásszervi vagy mentális megbetegedésed van, akkor gyakorlásod előtt kérünk, kérd ki kezelőorvosod tanácsát!
  4. Menstruáció idején: a menstruáció a nők életében olyan néhány nap, amikor kíméletesebben kell gyakorolni, és a test jelzéseire még jobban oda kell figyelni.
  5. Mindig figyelj a tested jelzéseire, különösen a térd, a csípő, a gerinc és nyak területére. Ha fájdalmat érzel, gyere ki a pózból. Fontos, hogy a jóga élvezetet nyújtson.
  6. Gondold végig mi a célod a jógával, milyen fizikai állapotban vagy és mire van lehetőséged. Ennek alapján válaszd ki a saját szintedet és jógastílusodat. Próbálj ki több oktatót és stílust is.
  7. Rendszeresen gyakorolj, minimum hetente egyszer, szuper, hogy ha háromszor, és még jobb, ha minden nap. Napi 10 perc jóga is elindítja a pozitív változásokat.