JógaKlikk - Online jógaórák

Csakra teszt

Melyik energiaközpontod igényel figyelmet?

Ahogy a fizikai testünket erek és idegek hálózzák be, amelyek vért, tápanyagot, oxigént és információt szállítanak, az energia testünket energiacsatornák (nádik) hálózzák be, amelyek energiát (prána) és információt (csitta) szállítanak. A nádik kereszteződésénél energaiörvények, csakrák biztosítják az energia megfelelő áramlását. Ugyanúgy, mint egy körforgalomban az autók: nem jó, ha túl gyors vagy túl lassú a forgalom, egyenletes áramlásra törekszünk. 
A gerinc mentén futó három fő nádi kereszteződésénél hét fontos energiaközpontot, csakrát azonosítunk. 
Most egy rövid kérdéssorral letesztelheted, hogy melyik csakrád szorul gondozásra, harmonizálásra – ha legalább két kérdésre igen a válasz, foglakozz tudatosan az adott energiaközponttal! 
 
 1. Gyökércsakra – Muladhara csakra
  Gyakran és hosszabb időn keresztül fáradtnak, kimerültnek érzed magad? Nehezen alszol el, nem tudsz rendesen pihenni? Gyakran érzel bizonytalanságot, félelmet, szorongást? Jellemzőek rád a negatív gondolatok, az életkedv hiánya? Gyarkan fáj a lábad, talpad, bokád, térded?
   
 2. Szakrális csakra – Szvadhisztana csakra
  Gyakran ragaszkodsz, nehezen engedsz el dolgokat? Gyakran irányítanak az érzelmeid? Nem szereted, ha megérintenek, vagy pont állandóan érintésre vágysz? Gyakran keresel megerősítést kívülről, másoktól vagy a tükörből, vagy közösségi médián keresztül? Gyakran van szorulásod, vizeléssel, szexualitással kapcsolatos panaszod?
   
 3. Köldökcsakra – Manipúra csakra
  Gyakran akarsz uralkodni másokon, irányítani másokat? Dühös leszel, ha a dolgok nem úgy történnek, vagy mások nem úgy viselkednek, mint eltervezted? Gyakran félbehagyod, amit elkezdtél? Gyakran van gyomorégésed, refluxod, emésztési problémáid? Cukorbeteg vagy? 
   
 4. Szívcsakra – Anahata csakra
  Nehezedre esik együttérezni, empátiát érezni mások, vagy mások problémái iránt? Gyakran megbántódsz és nehezen bocsájtasz meg? Nehéznek érzed, hogy közel engedj magadhoz másokat? Gyakran van légúti betegséged?
   
 5. Torokcsakra – Vissudha csakra
  Nehezen fejezed ki magad? Gyakran félreértenek, vagy te értesz félre másokat? Nehezedre esik több ember előtt beszélni? Sokat beszélsz, vagy pont túl keveset, alig szólalsz meg? Gyakran fáj a torkod, köhögsz, vagy fáj a füled?
   
 6. Homlokcsakra/Harmadik Szem – Adzsna Csakra
  Gyakran fáj a fejed, migréned van? Gyakran vannak rémálmaid? Nehezen képzeled el a jövődet? Nagyon élénk a fantáziád, vagy pont hogy nehezen tudsz vizualizálni? Nehezen találod meg a motivációt magadban? Gyakran fáj a szemed, könnyezik vagy kiszárad, látászavaroktól szenvedsz?
   
 7.  Koronacsakra – Szahaszrára Csakra
  Gyakran vagy boldogtalan, és elégedetlen önmagaddal? Nehezen találsz belső békére, belső nyugalomra? Gyakran vagy cinikus, ha a spiritualitás kerül szóba? Gyakran érzed úgy, hogy nem jó helyen vagy? Gyakran érzed azt, hogy eltávolodsz a testedtől, távolról szemléled, vagy nem vagy kapcsolatban vele?
Csakrateszt