JógaKlikk -  Online jógaórák

Jógaórák szintjei

1

Ezen a szinten alapgyakorlatsorokon keresztül ismerkedhetsz meg a jóga világával. Kezdő pozíciókat vagy egyes ászanák könnyített verzióit gyakoroljuk. A hangsúly az alapok biztos elsajátításán van. Megismerkedhetsz az egyes ászanák helyes kivitelezésének részleteivel, szükség esetén eszközök használatával, emellett megtanulhatod az alapvető légzéstechnikákat is.

Ezt a szintet teljesen kezdőknek ajánljuk, de hasznos lehet tapasztaltabb jógázók vagy jógatanárok számára is az alapok átismétléséhez vagy kezdő órák oktatásához inspirációként.

Néhány videót 1-2-es szinttel jelöltünk, ezek az órák bizonyos jógatapasztalatot már igényelnek, ezért ezeket akkor válaszd, ha újrakezdő vagy.

»»» Kezdő jógavideók

2

Ezen a szinten hosszabb idejű rendszeres jógagyakorlás már szükséges, feltételezzük az alapok ismeretét. Itt az adott pózok nehezebb verzióinak helyes kivitelezése van fókuszban valamint azok gyakorlásba történő beépítése. Az órákon nagyobb hangsúly kerül a légzés és a mozgás összhangjára, fejlődik a fizikai erőnlét, a hajlékonyság, a kitartás valamint mentális szinten a koncentráció.

A 2-3-as szinttel jelzett videók segítenek elmélyíteni a gyakorlásod és felkészítenek a 3. szintre.

»»» Középhaladó jógavideók

3

Több éves gyakorlási tapasztalattal rendelkezőknek, jógatanároknak ajánljuk, akik stabil tudással és testtudattal rendelkeznek. Az órákon kevesebb instrukció hangzik el, a cél az, hogy tapasztalt oktatói vezetés segítségével hangsúlyosabban befelé figyelve tudj a saját gyakorlásodon keresztül az egyéni fejlődésedre koncentrálni. Az órák nagyobb fizikai erőnlétet, állóképességet igényelnek.

»»» Haladó jógavideók

 mindenkinek

Legyél tapasztalt jógi vagy lelkes kezdő, ezeket a videókat kezdőtől a haladó szintig mindenkinek ajánljuk.  

Bármelyik szintet választod is, mindig figyelj oda a gyakorlásodra, hallgass a tested szavára. Igazi, tapasztalt jógivá az válik aki figyel testi, lelki valamint mentális állapotára és annak megfelelően gyakorol. Akár a legegyszerűbb gyakorlatokkal is elérheted ezt. 

Javasoljuk azt is, hogy ha valamelyik tanár órája megtetszik és lehetőséged van rá, látogass el az órájára, ismerkedj meg vele személyesen, akár kérj tőle tanácsot. Ez utóbbit az oldalunkon is megteheted az egyes videók alatti komment részben. Namasté!

»»» Jógavideók mindenkinek