JógaKlikk -  Online jógaórák

JógaKlikk Blog

Jógatippek kánikula idejére

hozzászólás 2015-08-12

Amikor nagyon meleg van, a tűz elem kerül túlsúlyba. Ha egyensúlyt akarsz teremteni, jó lehet ilyenkor a víz hűvösségével lehűteni magad, és a gyakorlásodban több figyelmet szentelni a víz elemnek és a testedben lévő víznek!

Tűző napon azonban csak a SUP jógát (a "Stand Up Paddle" szavak kezdőbetűiből) ajánljuk, amely egy, már a Balatonon is hódító új őrület. A szárazföldet elhagyva a jógapózokat egy szörfdeszkán gyakorolják.A víz energiái, a nehezebben megteremtett egyensúly és a szabadság élménye a nyár egyik legnagyobb élvezete lehet,arról nem is beszélve, hogy utána egy alapos mártózás a tóban kihagyhatatlan.

Forrás: Thinkstock

Relaxálj!

 

Gyakran a forróság megterheli a testünket, és ólmos fáradságot érzünk.Egy napközbeni relaxáció egy pohár víz lehet a sivatagbanVégeztél már olyan relaxációt, amely egy nyugodt vizű tavat idéz? Ha a víz áramló minőségét szeretnéd átélni, gyakorolj Vinyasa Flow stílusú jógát! Ha pedig inkább a víz feloldó és elengedő minőségét választanád, a Jin Jóga segíthet neked!

A hűsítő légzés csodákat tesz!

A szanszkrit nevén sítali légzéshez helyezkedj egy kényelmes, keresztezett lábú ülésbe, behunyt szemmel, egyenes háttal. Belégzésre nyújtsd ki a nyelved, majd a nyelv két szélét csőszerűen felgördítve húzd vissza. Lélegezz ki az orron át, és végezd el ezt gyakorlatot néhányszor. Haladóbbak belégzés után légzéskinttartással, torokzárral fokozhatják a hatást.

Végezz csípőnyitásokat, hűsítő jógapózokat!

A testünkben a vízháztartás központja a medence, energetikai szempontból pedig a szakrális vagy szexcsakra (a keresztcsont magasságában található energiaközpont) felelős a testünkben lévő víz elemért. Azok a gyakorlatok, amelyek ezt a területet stimulálják, a csípőnyitások, fordított testhelyzetek és azok a gyakorlatok, amelyek a befogadást segítik.

Jagicza Berta


Cimkék: jóga gyakorlás kánikula meleg elemek tűz víz

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be! Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás. Légy az első hozzászóló!