JógaKlikk -  Online jógaórák

Legyen ez a Húsvét a Te feltámadásod is!

Publikációk hozzászólás 2024-03-26

A húsvéti ünnepnapok közeledtével, lassan elérkezünk egy újabb olyan pár naphoz az évkörben, amikor egy kicsit megállhatunk, fellélegezhetünk és megpihenhetünk.

Hogy kinek miről szól ez az ünnep, az teljesen szubjektív, és talán mindenkinek egy kicsit mást jelent, de egy biztos, ilyenkor újra egy kicsit önmagunkon, az otthonunkon, a családunkon és a szűk környezetünkön lehet a hangsúly.

Tudjuk, hogy ilyenkor nem mindig önfeledt az öröm és a derű, hiszen akadhatnak olyan tényezők az életünkben, amelyek stresszesen hathatnak ránk ilyenkor is, és az is lehet, hogy éppen pont abból adódólag, hogy eddig nem volt ideje és tere megnyilvánulni ezeknek az apróbb félreértéseknek és konfliktusoknak, amelyek most elő-előkacsintgatnak a szőnyeg alól.

Ez egy tökéletes alkalom tehát arra – akár a béke, akár a nehezebb napok energiája járjon is át –, hogy egy kicsit megállj, relaxálj, meditálj, ténylegesen kikapcsolódj és megpihenj.

Varázslatos eszközként szolgál erre a célra a mantra-meditációs gyakorlat, amely segíthet az ide-ode cikázó elmének megállni és felszabadulni egy kicsit a mindennapok sürgető terhei alól.

A mantra szó jelentéséről már olvashatál itt, ebben az 5 perces szanszkrit gyorstalpalóban, és talán már a mantrák jótékony hatását is megtapasztalhattad.

De van olyan mantra, amikor úgy érzed, hogy úgy megállnál egy pillanatra, ami egyből eszedbe jut, és tudod, hogy Neked abban a pillanatban pontosan arra van szükséged?

Nincs? Sebaj, egy cseppet se aggódj!

Létezik egy mantra, amelyet a legtermészetesebb mantrának is szoktak nevezni.

SO-HAM

A SO a belégzésed hangja, a HAM pedig a kilégzésedé. Figyeld csak meg, ahogy résnyire nyitott ajkakkal ki- és belélegzel! Hallod, ugye?

A SO-HAM annyit jelent, hogy „Én Az vagyok”. És ennyi, ennyire egyszerű.

Joggal teszed fel a kérdést, hogy oké, de mi az az „Az”? A válasz pedig az, hogy az univerzum, a végső valóság, az önvaló, az oly sok néven nevezhető Egy-s-ég.

Engedd meg, hogy a jelenbe hozzon. Hol (vagyok én Az)? Itt. Mikor (vagyok én Az)? Most.

Ha ez most nagyon elvontnak hangzik elsőre, akkor se aggódj!

ITT egy VIDEÓ Bálint Jánossal, aki végigvezet egy relaxáción és egy so-ham meditáción, hogy te is KÖNNYEDÉN megtapasztalhasd a varázsát!

Fekete-Páris Eszter


Cimkék: húsvét meditáció so-ham relaxáció pihenés jóga gyakorlás vezetett

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be! Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás. Légy az első hozzászóló!