JógaKlikk -  Online jógaórák

Jagicza Berta

Óráimon a vinyasa flow lágy dinamizmusa a hatha jóga statikusságával, precizitásával keveredik. Ez a kettő teremti meg az egyensúlyt, hozza vissza a gyakorlót a középpontba. 

Amióta csak vissza tudok emlékezni a sport napi rendszerességgel az életem része. Az élsportban elért eredményeimre szívesen emlékezem vissza, ám a testem és az elmém igazi megismerését a jógával való találkozásnak köszönhetem. A jóga az egész gondolkodásom, életszemléletem és életmódom átalakulását hozta. Nem ismerek még egy ilyen tökéletes rendszert, amely ennyire magától értetődő és mindenre választ adó lenne.

Előző munkahelyemen, a bioélelmiszereket gyártó Biopont Kft.-nél az egészséges életmódra, táplálkozásra adtam gyakorlati tanácsokat, valamint írtam cikkeket a fogyasztóknak és szerveztem a témában rendezvényeket a cég PR vezetőjeként. A dolgozók elégedettségének javítása érdekében jógát szerveztünk a helyi raktárba. Ez volt az első találkozásom a jógával.

A gerincjóga rendszer, valamint a tradicionális hatha jóga lelkes gyakorlója, később pedig főállású oktatója lettem. Több különböző jógaoktató képzésben részesültem, 2008-ban pedig az International Wellness Institute (OKJ-s) Sport- és Jógaoktató képzését végeztem el. A Kismamajógáról a Padma Jógastúdióban Bálint Gyöngyitől és Kapisinszky Judittól kaptam kimerítő képzést. 
Mesteremnek Bálint Jánost tartom, az általa vezetett Purnam jógastúdió Yoga Alliance által regisztrált Akadámián RYT 500 jógaoktató, meditáció oktató képesítést szereztem, itt tanultam jógaterápiát és jógafilozófiát is.

Szívesen gyűjtök tapasztalatokat más jógatanároktól, új aspektusokat megfigyelve. Bene Máté Szabolcstól a gerinc jógaterápiájában szereztem jártasságot. A dinamikus jógastílusokkal különösen szívesen ismerkedem, Varga Judit Vinyasa Flow órái inspiráltak arra, hogy a témában is képezzem magam.

Sok kiváló hazai és külföldi mesterem mellett, a több mint egy évtizedes tanítás alatt a legjobb tanáraim a tanítványaim voltak, hiszen hozzásegítettek, hogy rengeteg tovább adható tapasztalatot szerezzek, önismeretre és alázatra tanítottak, és általuk megtaláltam a tanításban a saját hangomat.

A JógaKlikk egyik alapítójaként a legnagyobb öröm, hogy a 2012 elején megforgalmazott gondolatból, egy olyan virtuális teret sikerült létrehoznunk, amely lehetővé teszi, hogy a jóga tanítása azokhoz is eljusson, akik eddig még nem fedezték fel, egy olyan közösséget teremtsünk, amelyben mindenki, egymást támogatva találja meg azt, hogy a jóga segítségével hogyan lehet egészséges, boldog és elégedett.

Csoportos és magán óráimat, tanfolyamaimat, oktatóképzésemet néhány éve a Monsoon jógastúdióban tartom.

 

 

 

 

Az oktatók videóinak megtekintéséhez tekintsd meg ajánlatunkat!

Jagicza Berta videói