JógaKlikk -  Online jógaórák

Szeresd magadban a nőt - gyakorold velünk a Holdüdvözletet!

Publikációk hozzászólás 2015-02-15

Érezted már úgy, hogy az életed kissé túlzsúfolt lett? Hogy túlságosan sokat pörögsz, és képtelen vagy leállni? A Holdüdvözlet gyakorlása ilyenkor nagy segítség.

Nemrég a nőiesség témáját jártuk körül: arról írtunk, hogy érdemes kicsit másképpen jógázni, ha nő vagy, különös tekintettel azokon a nehéz napokon.

Forrás: Thinkstock

A Holdüdvözlet, szanszkrit nyelven Chandra Namaskara is a női, a Hold energiákat mozgósítja, ám nem csak a szebbik nemnek szól! A női és férfi minőségű energiák mindannyiunkban jelen vannak, de egyáltalán nem mindegy, milyen arányban. Ha nem mondták még neked, hogy túl férfias nő vagy, férfiként pedig azt, hogy túl nőies férfi, akkor is lehetnek időszakok, amikor túlpörögsz, a sok feladat és stressz hatására folyamatos készenlétben kell lenned, túl sok a tűz, nincs megállás. Ilyenkor sokat tehet érted a Holdüdvözlet gyakorlása.

Life.hu tipp

Erősítsd fel a hatását, próbáld ki a Holdüdvözletet teliholdkor is! Tanuld meg a Holdüdvözletet a JógaKlikkel akár otthon! Kattints az e heti ingyenes videóért ide! 

A számtalan variációban gyakorolt, kötött gyakorlatsor a nála népszerűbb és élénkítő Napüdvözlethez képest a befelé fordulást, lecsendesítést segíti, de a légzéssel szinkronban végezve nagyon is intenzív, amely a haladóbb ászanák (fizikai testgyakorlatok) végzésére is felkészíti a testet és az elmét.

Forrás: Thinkstock

Nyitja a csípőt, javítja a vér- és energiaáramlást a medence tájékán, és oldja a feszültéségeket, energetikai blokkokat ezen a területen. Mentálisan a befogadást és elengedést könnyíti meg. A Chandra Namaskara a teljes energiarendszert mobilizálja, fontos, hogy utána pár percet relaxálj, hagyd beteljesedni a folyamatokat, amelyeket elindítottál.

A Hold mint szimbólum

A női princípium, az anyaság, a nőiesség jelképe. Mint bolygó, folyamatos és ciklikus átalakulásban van, energiái erőteljesen hatnak ránk. Arra emlékeztenek minket, hogy hol a helyünk a világban, hogy mi is a természet részei vagyunk, lényegünk a változás. Segít a felismerésben, hogy ne az apró-cseprő vagy akár fajsúlyosabb problémáink, hétköznapi küzdelmeink töltsék ki az életünket, hanem emelkedjünk felül, a lényeggel foglalkozzunk, amitől a világ egy jobb hellyé válik.

Sokszor hangsúlyoztunk már, hogy a jóga „csak" egy eszköz arra, hogy megteremtsd magadban a harmóniát, visszatérj ahhoz, ami a természetes, végső soron megmutatja hogyan élj teljes életet. Csak szánj időt rá, irányítsd a figyelmet magadra, szemlélődj, és a csendben megjönnek a válaszok. Sok esetben már csak a megfelelő jógagyakorlatot kell megkeresni hozzá, hogy elérd, amit szeretnél.

Jó gyakorlást!


Cimkék: testmozgás jóga meditáció JógaKlikk holdüdvözlet

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be! Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás. Légy az első hozzászóló!