JógaKlikk -  Online jógaórák

Miért jár több nő jógázni mint férfi?

hozzászólás 2014-10-27

Ebben a világban, ahol kulturális örökségünkből kifolyólag elfojtott terület a női identitás, a nők felvértezik magukat. De nem azzal, ami a nőknek az igazi erejét adhatná, és ami képes szebbé tenni a világot – a nőiség, a teremtés, az anyaság örömteli megélése, stb. – hanem a férfias megoldásokkal...

Miért jár több nő jógázni mint férfi?

A történelem nagy hódításaihoz, grandiózus tervek megvalósításához a férfias, maszkulin energia óriási mértékű jelenlétére volt szükség. Ez a férfias aspektus ma is a társadalom alapját képezi, és gyakran eltorzult formában – erőszak, mások túlzott kontrollálása, stb. -  jelenik meg.

Ebben a világban, ahol kulturális örökségünkből kifolyólag elfojtott terület a női identitás, a nők felvértezik magukat. De nem azzal, ami a nőknek az igazi erejét adhatná, és ami képes szebbé tenni a világot – a nőiség, a teremtés, az anyaság örömteli megélése, stb. – hanem a férfias megoldásokkal.

A jóga szerint, test és elme elválaszthatatlan. Az egyensúlyvesztett állapotok megjelennek a fizikai testben is betegségek formájában, mentálisan, és energetikailag is. Az egyensúly megbomlása a férfiakat is nagy feladat elé állítja. Nem csoda, hogy mindkét nem keresi a saját nemi szerepét. A számos téves előítélet mellett, ami a jógázástól a férfiak többségét távol tartja, a  jógatermek nemi aránya azt mutatja, hogy a nők ebben az útkeresésben fogékonyabbak a tudatos, szelíd, belülről építkező megoldásokra, amelyeket a jóga is felkínál, és bár alapvetően a jógát férfiak találták ki, és a klasszikus vonal gurujai mind férfiak, a nők a tudatosság tükrén át meglelik benne azokat a válaszokat is, amelyek saját nőiségük kiteljesedését támogatják.

A jóga visszavezet saját természetes létezésedhez. A női-férfi energia mindenkiben egyszerre van jelen, e két erő kiegyensúlyozására a férfiaknak ugyanakkora szükségük van mint a nőknek, éppen ezért bízunk benne, hogy a jövőben egyre több férfi keresi fel a jógatermeket. A Nőijóga viszont kifejezetten nőknek szól, a hatha jóga gyakorlatait alkalmazza a női egészség helyreállítására. A fizikai testet a modern intimtorna hatákonyságával képes kezelni, míg az energetikai és mentális történésekhez a klasszikus jóga ősi, számunkra mégis újszerű szemléletével közelít.

Ha szeretnél többet tudni arról, hogy miért hasznos neked a nőijóga kattints ide a részletes leírásért.

Próbálj ki egy 60 perces nőijóga órát Juhász Saroltával, és írd meg a tapasztalataidat hozzászólásban! A videó megtekintéséhez előfizetés szükséges: https://www.jogaklikk.hu/jogavideok/161/alap_no%CC%8Bi_sorozat/

Jagicza Berta

 


Cimkék: jóga női jóga nőiség női-férfi szerep egyensúly

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be! Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás. Légy az első hozzászóló!