JógaKlikk -  Online jógaórák

Hogyan kezdd el? Útmutató a 21 napos ingyenes online meditációs tanfolyamhoz.

hozzászólás 2016-11-20

Gratulálunk, hogy meghoztál egy döntést a testi-lelki egészséged érdekében, és velünk tartasz 21 napig hogy megtanuld, vagy elmélyítsd a meditáció gyakorlását! Alább néhány praktikus és fontos információ a gyakorlás elkezdéséhez:

Gratulálunk, hogy meghoztál egy döntést a testi-lelki egészséged érdekében, és velünk tartasz 21 napig hogy megtanuld, vagy elmélyítsd a meditáció gyakorlását!

Alább néhány praktikus és fontos információ a gyakorlás elkezdéséhez:

1. Határozd el, hogy 21 napig minden nap gyakorolni fogsz! Ez egy olyan gyakorlás, ahol a kitartás és elköteleződés kulcsfontosságú a sikerhez. 

2. Az első öt napban próbáld ki azt az öt különböző technikát, amit most (2016. november 21. és december 11. között) előfizetés nélkül ajándékba adunk Neked (regisztráció szükséges). Figyeld meg, hogy melyik technikával tudsz legjobban, legkönnyebben koncentrálni, megtartani a figyelmed a gyakorláson!

3. A hatodik naptól válassz magadnak egyet az öt technika közül és gyakorold azt minden nap, a 21 nap végéig, vagy ameddig tudod. Ha néhányszor megcsináltad az adott technikát a videó segítségével, végezheted önállóan is a gyakorlást.

4. Minden nap ugyanabban az időben végzed a gyakorlást! Így könnyebben szokásoddá válik, és könnyebb lesz minden nap elvégezni. Még jobb, ha a hely is ugyanaz, és kialakítasz egy saját kis rituálét hozzá: gondoskodj egy zavartalan és kellemes térről, meggyújthatsz gyertyát vagy füstölőt, betakarózhatsz egy szép, puha pokróccal vagy magadra teríthetsz egy kendőt, elzengethetsz három AUM mantrát az elején és a végén, stb.

5. Válassz ki öt, számodra fontos jótékony hatást, és ha elveszítenéd a motivációd, emlékeztesd magad ezekre! Íme egy kis segítség: https://www.jogaklikk.hu/blog/Miert_erdemes_meditalni__227/

6. Ha elkalandozik a figyelmed, az a gyakorlás része, nem kudarc! A gyakorlás tulajdonképpen abból áll, hogy az elkalandozott figyelmet mindig visszairányítjuk a kiválasztott fókuszhoz (ami a technikától függően eltérő).

7. Írj hozzászólást a Facebook eseményünkhöz: https://www.facebook.com/events/227394211007159/ írd meg a tapasztalataidat, kérdéseidet, oszd meg az élményeidet, és használd ki a csoportban rejlő erőt :-) A hozzászólók között 3 hónapos JógaKlikk előfizetést sorsolunk ki!

+1 Figyelem! A meditáció otthoni gyakorlása bizonyos pszichés betegségek esetében kockázatokkal jár, ezért nem javasoljuk! Ha bizonytalan vagy, kérd ki orvosod, jógatanárod tanácsát, vagy bátran keress minket az [email protected] címen.

Hogyan ülj?

1. Kiegyenesedve, felfelé nyújtózó gerinccel

2. Legjobb, ha a földön tudsz ülni keresztezett lábbal, ülőpárnán vagy valamilyen szivacson, díszpárnán, jógatéglán, stb.

3. Ha nem tudsz a földön ülni a szoba közepén, támaszkodj a falhoz, vagy ülj (minél keményebb) széken - puha fotelben vagy kanapén sokkal nehezebb egyenesíteni a gerinced, nyújtózni felfelé, és ez kulcsfontosságú a gyakorláshoz.

4. Éberen, figyelemmel, méltósággal ülj.

Nézd meg erről részletesebb videónkat Varga Judittal: https://www.jogaklikk.hu/jogavideok/71/mielott_elkezdenel_meditalni/

 

 

 

 


Cimkék: 21 napos meditáció

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be! Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás. Légy az első hozzászóló!