JógaKlikk -  Online jógaórák

Tanulj meg helyesen lélegezni, és hosszabbítsd meg az életed!

Publikációk hozzászólás 2015-03-29

Nem is hinnéd, mennyire nagy szerepe van a mindennapokban a helyes légzésnek. Tudod egyáltalán, hogyan kell helyesen levegőt venni, és miért is fontos ez tulajdonképpen? Tanuld meg a legjobb technikát, és alkalmazd a mindennapokban!

Múlt heti, méregtelenítésről szóló cikkünkben arról írtunk, hogy a légzés a méregtelenítés egyik kulcsfontosságú eszköze, hiszen a kilélegzett levegővel nemcsak szén-dioxid, hanem különféle nyomelemek és méreganyagok ürülnek ki a szervezetünkből. És tudod-e, hogy mi mindenre van még hatással a légzésed minősége? Csak a helyes légzés megtanulásával régi betegségekből gyógyulhatsz ki, hatalmas energiát nyerhetsz, elképesztő módon növekedhet a vitálkapacitásod, általában ugyanis felületesen lélegzünk.

Forrás: Thinkstock

De hogyan is lélegezzünk?

A teljes jógalégzés gyakorlása már önmagában egy felfrissítő gyakorlat, pedig csak a fiziológiailag leghelyesebb légzés. Belégzésnél először a tüdő legalsó részét töltjük meg levegővel, érezni fogjuk, hogy kidomborodik a has, majd a mellkas tágul, emelkednek a bordák, végül a tüdőcsúcsba lélegzünk. Kilégzésnél a sorrend ugyanez. Vagyis a három izolált légzést összekötjük és folyamatossá tesszük, így tökéletesen átlélegezve a tüdőt.

Life.hu tipp

Nézd meg e heti ingyenes JógaKlikk videónkat és gyakorold velünk a teljes jógalégzést 5 percben. Lélegezz így a mindennapi tevékenységeid közben, amikor csak eszedbe jut! Nemcsak a méregtelenítés lesz hatékonyabb, de lazábbnak, nyugodtabbnak érezheted magad, és ez a légzés segíthet akkor is, amikor ásítozni kezdesz és úgy érzed, nagyon jól jönne egy kávé. Kattints IDE a videóért!

Erre figyelj!

- Legyen a légzésed lassú, áramló, természetes!

- Ne hagyj légzésszüneteket!

- Erőltetés nélkül végezd, ne keltsen feszültséget!

- Ne told át a levegőt a hasból a mellkasba belégzésre, engedd, hogy magától teljen meg a tüdő az éltető és fiatalító oxigénnel.

Forrás: Thinkstock

A teljes jógalégzés hatásai

- Átszellőzteti a tüdőt, az egész testet méregteleníti.

- Kiegyensúlyozza a vegetatív idegrendszert.

- Javítja a szív és a tüdő munkáját, szabályozza a szívritmust.

- A hasi szervek átmasszírozásával és a bennük lévő feszültségek oldásával javítja az emésztést.


Cimkék: testmozgás jóga légzés meditáció JógaKlikk

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be! Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás. Légy az első hozzászóló!