JógaKlikk -  Online jógaórák

Hiányzik belőled a kitartás? Változz jógával!

Publikációk hozzászólás 2024-05-19

Ha jógázol, egyre jobban értelmet nyer a: „Te irányítod a sorsod!" kijelentés. Az a cél, hogy a gyakorlással, tested és elméd működésének megtapasztalásával és megértésével tudatosan befolyásolhasd az életedet a jó irányba. De mi van, ha hiányzik ehhez a kitartás?

A tapasz a szanszkrit tap gyökből származik, jelentése izzani, égni, és nagy lelki eredetű testi energiára utal. Hétköznapi értelemben arra az intenzív erőfeszítésre, amelyet egy meghatározott cél érdekében teszel. Az egyik legnagyobb jógamester, B. K. S. Iyengar szavaival élve: „A méltó cél az életet megvilágosulttá, tisztává és istenivé avatja. Ilyen cél hiányában a cselekvésnek és az imádkozásnak nincs értéke. A tapasz nélküli élet olyan, mint a szeretet nélküli szív."

Forrás: Thinkstock

Ahhoz tehát, hogy az életed megváltozzon, hogy egyáltalán tehess a rossz szokásaid, boldogtalanságod ellen, határozottan megfogalmazott célok kellenek. Legyen ez az első lépés! Végy egy papírt és határozz meg rövid, közép- és hosszú távú célokat magadnak. Ha ezzel megvagy, vedd sorba, hogy milyen eszközökre és mennyi időre van szükséged céljaid megvalósulásához, vagyis hova tudsz helyet csinálni nekik az életedben. Fontos azonban, hogy ne legyen ez túl nagy falat, kis lépésekben haladj!

Tudtad?

Pszichológiai kutatások igazolják, hogy a régi rossz szokásaink dekódolásához, valamint új, pozitív minták meghonosításához minimum három hétre van szükség. Amit viszont 21 napon keresztül rendszeresen beillesztünk a napirendünkbe, az szokásként rögzül a tudatalattinkban.

Ha hátfájással, derékfájással, fejfájással, emésztési problémákkal, súlyfelesleggel, koncentrációs zavarokkal, fáradékonysággal vagy bármi egyéb problémával küszködsz, és most kész vagy ezen változtatni, akkor végezz a cél eréséhez szükséges tevékenységet 21 napon át. Ennek érdekében lehet, hogy némi önfegyelem, lemondás és akaraterő kell, ez is a tapasz. De jó hír, hogy minél többször éled meg a gyakorlást, annál könnyebb a folytatás, fejlődik a jellemed és a tapasz ereje átlendít a nehézségeken. A nehézségeket ne gátnak, hanem megoldandó feladatnak tekintsd, a siker kulcsa csak a gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás!

Ehhez segítségül hoztunk most Neked egy olyan jógavidót, amely segít fejleszteni a kitartásodat a jógagyakorlás által!

Kattints IDE és nézd meg Bagi Botond "A siker kulcsa: kitartás!" című jógavidóját!


Cimkék: jóga gyakorlás kitartás belső erő siker változás

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be! Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás. Légy az első hozzászóló!