JógaKlikk -  Online jógaórák

Vigyázz, kész, változás!

AUM Percek hozzászólás 2013-09-21

Miként van az, hogy amikor az életünket az üdvös, vagy épp a nem várt, kellemetlen irányba változó körülmények a feje tetejére állítják, néhány ember összeroskad és elbukik, míg mások vitorlát bontanak, kihasználva a megváltozott szélirányt?

Miként van az, hogy amikor az életünket az üdvös, vagy épp a nem várt, kellemetlen irányba változó körülmények a feje tetejére állítják, néhány ember összeroskad és elbukik, míg mások vitorlát bontanak, kihasználva a megváltozott szélirányt? Miért van az, hogy sokan szinte beleragadnak a kialakult kedvezőtlen szituációba – abba a boldogtalan, szinte sokkolóan ható helyzetbe, amelyet az események váratlan alakulása idézett elő, s végül a valóságnak ellenállva, egy idő után azon kapják magukat, hogy szinte dagonyáznak a keserűségben, a félelmeikben és a reménytelenségben. Gyakran, ahelyett, hogy méltósággal elfogadnánk a változást, teljesen beletemetkezünk a kialakult helyzetbe, és minden napot végigszenvedünk azért, mert a dolgok nem úgy vannak, ahogy mi azt elképzeltük. Mi a titka vajon, hogy méltósággal és vidáman lovagoljunk meg minden hullámot?

Megtanulhatod nyugalommal fogadni a változást, így minden fázisán erőlködés nélkül juthatsz túl, megragadva az alkalmat, hogy minden új tapasztalatból tanulhass valamit. Amikor a változás beköszönt az életedben, ahelyett, hogy megfutamodsz, vagy legalábbis megpróbálsz elmenekülni önmagad elöl, a következőképpen próbálj meg szembe nézni a megváltozott élethelyzettel: engedd el a ragaszkodást és vedd nagyító alá az érzéseidet. Az, hogy megtanulsz együtt élni az élet csapásaival – elvesztett munkával, szerelemmel, álmokkal -, még nem jelenti azt, hogy passzívvá válsz.

Egy napi gyakorlattal készülj az élet hullámvölgyeinek fogadására – reggelente az alábbi gondolatokat ismételd magadban, mintegy pozitív megerősítésként: Az élet születés és halál, az élet állandó változás. Éber vagyok minden pillanatban, nem vesztegetem el a drága időmet.

Van, hogy az élet lélegzetvételnyi időt sem hagy, de ha felhagysz azzal a szándékkal, hogy olykor a megváltoztathatatlant is irányíthasd, megtanulhatod, hogy a helyes légzéstechnika miként segíthet a változás hullámainak a hátán.

Forrás: AUM Magazin


Cimkék: jóga változások

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be! Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás. Légy az első hozzászóló!