JógaKlikk -  Online jógaórák

Öt kifogás, amiért eddig nem jógáztál

hozzászólás 2014-09-22

Mindig találni jó indokot arra, miért is ne kezdjünk mozogni, edzeni, vagy éppen jógázni. A jóga méltán népszerű, ám sok a tévhit ezzel a mozgásformával és filozófiával kapcsolatban. Ha az alábbi kifogásokat elolvasod, egészen biztosan másként nézel majd a jógára!

Öt kifogás, amiért eddig nem jógáztál:

 

1. Nem érdekelnek a keleti vallások

A jóga nem vallás, oroszlánrészben gyakorlat, főleg technikák rendszere, amelyek a saját tapasztalatokon keresztül megmutatják a tested és az elméd működését, és azt, hogy hogyan irányítsd ezeket. Segít abban, hogy kihozd magadból a maximumot, mellesleg magyarázatot ad a világ keletkezésére és működésére, az élet értelmére is, tehát a tudatosság fejlesztésének, a természetesség elérésének, az önismeretnek és a világ megismerésének az eszköze. Továbbá ad egy értékrendet, és kihat az életmódodra is.

2. Lassú, elalszom, nem nekem való

Hallottál már az Iyengar jógáról? Az astangáról? A yin jógáról? És a vinyasa flow-ról? Vagy esetleg a kundalíni jóga, és még napestig sorolhatnánk a jógastílusokat, amelyek mind azért jöttek létre, mert nincs két egyforma ember, egyforma igényekkel. Nem elég, hogy annyi jógastílus van, mint csillag az égen, ehhez még az tanárok is különbözőek, és különbözőképpen képzelik el a tanítást. A jógastílusok és tanárok tengerében csak keresni kell, és te is megtalálod a neked tetszőt. Amire számíts: a jóga egyensúlyba hoz, lecsendesíti az elmédet, egészségessé és széppé teszi a testedet, általa megtapasztalhatod, hogy mi a jó és mi a rossz neked, és hogyan tudod befolyásolni az életedet a jó irányba.

3. A jóga csak nőknek való, egészséges divathullám

Tény, hogy a nők érzékenyebbek, és talán az egészségükre is jobban odafigyelnek, sőt, spirituálisabbak általánosságban. De ebben a túl férfias, versengő, farkasok világában épp a jóga segíthet visszatalálni a saját természetedhez. Ne gondold férfiként, hogy egy jógaóra neked nem lesz kihívás! Meg fogsz lepődni, és csodálkozni fogsz, hogyan is élhettél eddig jóga nélkül :)! Az is igaz, hogy a nők hajlékonyabbak, de éppen ez a lényeg. Ahhoz, hogy elkezdd a jógát nem kell hajlékonyság, az majd eljön a gyakorlással. A jógaórán nincs verseny, nincsen lehetetlen elvárás, és törekszünk rá, hogy ne hasonlítjuk össze magunkat másokkal.

4. Messze van a jógaterem, nem tudom, hol jógázhatnék

Az ideális az, ha megtalálod a mestered, és hetente többször magadba szívod a tanítását. De lehet, hogy vidéken laksz és ott nincs jógaterem, vagy későn végzel a munkahelyen és addigra bezártak a jógás helyek. Vagy nem tudod, pontosan hogyan kezdd el? Esetleg nyomaszt a tömeg? Nos, ezekre problémákra is van megoldás. Ahhoz, hogy jógázz, elég akár egy internetkapcsolat és számítógép vagy laptop, és jól képzett oktatókkal, sokféle jógastílusban gyakorolhatsz akár otthon is. Legyen egy nyugodt szoba, ahol nem zavarnak, kényelmes ruha, és praktikus, ha van egy csúszásmentes jógaszőnyeged.

5. Nincs időm

A rendszeres jógázás javítja a koncentrációt, növeli a teherbírásodat, segít priorizálni a feladataidat, így összeszedettebben tudsz nekiállni a napi teendőknek és ezzel rengeteg időt spórolsz. Az online jógaórát pedig bármikor, bárhol végezheted, ahol van internet. Tégy egy próbát: minden héten van egy előfizetés nélkül nézhető videónk!

Mi kell tehát a boldogsághoz? Hát csak egy kis jóga! Van még kifogás? :)

Jagicza Berta


Cimkék: jóga gyakorlás kifogások

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be! Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás. Légy az első hozzászóló!