JógaKlikk -  Online jógaórák

Jógázz a banyásodás ellen!

hozzászólás 2013-12-11

Ha nem elég erősek vállaid és a hátizmaid, kialakulhat a rossz tartás, amely számos betegség megjelenéséhez vezethet, és nem ritka a nyaki és a háti gerincszakasz találkozásánál kidudorodó banya vagy anyóspúp...

Tégy a banyásodás ellen jógáva!

A karácsony nemcsak az ünneplésről szól, hiszen míg odáig eljutunk vár ránk az ajándékok beszerzése, takarítás, bevásárlás, főzés. És mindez, főleg a nők gyenge vállát nyomja. Nem véletlen hogy maga a szó: vállalás is erre a testrészre utal.

Ha nem elég erősek vállaid és a hátizmaid, kialakulhat a rossz tartás, amely számos betegség megjelenéséhez vezethet, és nem ritka a nyaki és a háti gerincszakasz találkozásánál kidudorodó banya vagy anyóspúp. A banyásodás a túl sok stressz hatására ráadásul a viselkedésedben, hangulatodban is nyomot hagyhat, a nyakban, vállakban és felső háti szakaszon rengeteg feszültséget tárolunk.

A jóga segíthet, hogy a vállad erős és mozgékony legyen, a tartásod megfelelő, hangulatod pedig  kiegyensúlyozott. Így akár gyerekkel a karodban is derűsen tudod intézni a karácsonyi teendőket és még évek múlva is elkerül a banyásodás.

Az ayurvéda szerint, amely India több mint ötezer éves orvostudományi rendszere, a hideg idő beköszöntével a vata energia kerül túlsúlyba, ami a szél és az éter energiája, és ez megjelenik a testünkben is. A szél lerázza a leveleket a fáról, és minket is felkavar. Ilyenkor gyakran előfordul az álmatlanság, éjszaka sokat forgolódunk, és könnyen görcsbe áll a lapocka környéki izomzat valamint a csuklyásizom. Ezzel az ayurvédikus jógagyakorlással kimozgathatod és megerősítheted a vállízületet, megdolgozhatod a karodat és a mély hátizmokat, a rhomboidokat (két lapocka között) és a fűrészizmokat, amelyek a helyes tartást segítik elő, és segíthet elűzni az álmatlanságot is. 

Jagicza Berta


Cimkék: jóga gyakorlás vállak

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be!

J. Berta

2015. 10. 13. 11:31 Kedves Teodóra! Nagyon is, a jóga különösen alkalmas erre! :) Kellemes gyakorlást kívánunk!

C. Teodóra

2015. 10. 08. 12:46 Sziasztok! Azt szeretném tudni, hogy a már kialakult deformitás is javítható-e az ajánlott gyakorlatok végzésével? Válaszotokat előre is köszönöm!