JógaKlikk -  Online jógaórák

Jóga gyerekeknek - válassz okosan, és imádni fogja!

Publikációk hozzászólás 2014-06-19

A jógát nem lehet elég korán kezdeni - tökéletes alkalom lehet egy új mozgás megismertetéséhez a nyári szünet. Jógázz a kicsikkel, és élvezzétek a jótékony hatásait!

Ha szülő vagy, ráadásul kicsik vagy iskolások a gyerekek, akkor biztosan te is sokat gondolkodsz azon, mi legyen velük a nyári szünetben. Mielőtt tábort vagy sporttevékenységet választotok, fontos tudni, hogy az óvodás, kisiskolás korosztálynak még a természetes mozgások a legfontosabbak: futás, kúszás, (fára) mászás. Ám kiegészítésként a jóga is jótékony lehet, hiszen oldja és megtanítja kezelni a stresszt, nyugtatja az idegrendszert, fejleszti a mozgást, a motorikus készségeket, összehangolja az agyféltekéket, javítja a koncentrációt, fejleszti a testtudatot.

A jógafoglalkozások jó lehetőséget kínálnak arra, hogy a gyermek önfeledten tölthessen el egy órát, miközben az érzelmi intelligenciája fejlődik. Később kiemelkedő még a jóga tartást javító szerepe és az, hogy megtanít helyesen lélegezni. Miközben a gyerek a korosztályának megfelelő ászanákat és játékos gyakorlatokat végez, hormonálisan is egészséges marad.

Forrás: Thinkstock

Fontos azoban tudni, hogy az a jógaóra, amely a felnőtteknek szól, káros lehet a gyerekek számára!
Érdemes szakavatott gyerekjóga-oktatót keresni, amelyre alkalmat adnak a nyári gyerekjóga-táborok.

E heti ingyenes JógaKlikk videónk nem egy hagyományos gyerekjóga, hanem egy jógával átszőtt mese Tündérországból. A jóga hatásán túl a mesejóga beleviszi a gyermeket a fantázia világába, fejleszti a kreativitásukat, viselkedésmintákat ad, segít azonosulni helyzetekkel vagy átélni olyan szituációkat, amiket nehezebb lenne megtapasztalni. Próbáljátok ki együtt - a videóért kattints ide!


Cimkék: jóga gyerek tábor jógaoktató JógaKlikk

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be! Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás. Légy az első hozzászóló!