JógaKlikk -  Online jógaórák

Jóga és harcművészet - próbáltad már a Budokon jógát?

hozzászólás 2015-07-05

Hallottál már a harcművészetet és a jógát ötvözö Budokonról? Érdemes megismerned ezt a mozgásformát, mert imádni fogod!

A dinamikus, illetve a különösen dinamikusnak mondott jógastílusok között is kakukktojás – a BUDOKON jógairányzat. A stílus alapítója, Cameron Shayne különleges képességeiről talán már hallottatok korábban, Hollywoodban olyan sztárok edzője mint Jennifer Anniston, Courtney Cox, de rajtuk kívül is sok sztár vette már korábban igénybe a módszereit, hogy a lehető legrövidebb idő alatt csúcsformába lendülhessenek pl. filmforgatás előtt.

Forrás: Thinkstock

A BUDOKON egyedülálló módon integrálja a harcművészetek mozgásformáit a klasszikus és modern jóga elemeivel úgy, hogy a testhelyzetek kitartott pózok nélkül, egy folyamatos egymásba olvadó áramláson keresztül váltják egymást.

A gyakorlás ideje így rövidebb a megszokottnál (kb. 45 perc), de kiesett időért a gyakorlás intenzitása kárpótol. Olyan összetett, a test minden izmát egy időben igénybe vevő gyakorlatokat is végzünk az órákon, amelyek az újdonság erejével hatnak nemcsak a fizikai testre, hanem az idegrendszerre is, rengeteg egyensúly- és olyan látványos koordinációs gyakorlat is helyett kapott a rendszerben, amely miatt jogosan mondhatjuk: a BUDOKON elsősorban az 'elszánt', harcos szellemű gyakorlók stílusa.

A levegőben, cirkuszi akrobatikára emlékeztető átmenetek és kitartott pózok miatt az az érzése támad a gyakorlónak és a nézőnek is, mintha repülne. Tegyél egy próbát: gyakorolj Pórffy Csabával 45 perces, Budokon stílusú videónk segítségével! (Kattints a szövegre a videóért!)

A Budokon videót előfizetéssel nézheted végig. Jó gyakorlást!

Pórffy Csaba


Cimkék: jóga gyakorlás budokon dinamikus

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be! Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás. Légy az első hozzászóló!