JógaKlikk -  Online jógaórák

Kata Van Doesselaar

Kata van Doesselaar vagyok, Genfben (Svájc) születtem es nőtem fel, majd 1990 es 2012 között Magyarországon éltem. Ezután Hollandiában éltem és tanítottam 6 évet. 2017 vége óta Ibizán élek és tanítok.

Elég korán, kb. 16 éves koromban kezdődött az ébredésem, amint elkezdtem olyan könyveket olvasni, amelyek segítettek kielégíteni a szenvedélyes tudásszomjamat. Minden érdekelt, ami túlmutatott a racionális világképen. Filozófia, pszichológia, energia gyógyászat, számmisztika, fengshui, és akkoriban leginkább az asztrológia, amit elég komolyan tanulmányoztam 2,5 éven keresztül. Reiki beavatás, meditáció, mindez 18 éves koromtól már az életem része volt. Mindemellett színészként (színházban, filmekben), szinkron színészként, és rádiós műsorvezetőként kreatívkodtam Magyarországon és Ausztriában, Németországban.

1996 és 2006 között rengeteg kurzust elvégeztem masszázs, légzés terápia, tudatosság fejlesztés, energiagyógyászat, fengshui, számmisztika, asztrológia… és végül JÓGA. 

A jóga hosszú szemezgetés és rákészülés után 26 éves koromban talált rám, és egyfajta hazaérkezésként éltem meg. Iyengar jógával kezdtem, ami segített stabil alapokat létrehozni és földelni a szárnyaló szellememet és energiákra való érzékenységemet. Majd rátaláltam a dinamikusabb stílusokra is, Ashtanga jógáztam, illetve a nagy szerelmem is megtalált, a Vinyasa Flow. Azon belül is a Shiva Rea (USA) által megteremtett Prana Vinyasa Flow rendszer. Ebben ötvözni tudtam az energetikai ismereteimet es tapasztalásaimat a jóga pózokkal, tudattal es légzéssel, és így egy holisztikus élményt adott nekem, amit nagy nagy szenvedéllyel adok tovább ma már tanárként és oktató képzés vezetőként is. Shiva Reat tekintem igazi mesteremnek, 2012 óta rendszeresen asszisztálok a képzésein a mai napig. 2018 óta tartok affiliate Prana Vinyasa Flow Oktatói képzéseket is az Ő támogatásával es jóváhagyásával.

A Yin jóga lett a második nagy szerelmem, amikor 2013-ban elvégeztem Sarah Powers mindfullness es Yin joga képzését, amely szintén az energetikával is komolyan foglalkozott, hiszen a kínai öt elem rendszerével és meridiánokkal dolgozik egy meditatív, szemlélő kontemplatív módon.

1996 óta gyakorlok meditációt, energetikai technikákat, masszázst, 2005 óta gyakorlom az ászanákat, mert úgy érzem a jóga egyéb ágait már ezelőtt tapasztaltam és tanultam.

2010-ben kezdtem el a jóga oktatói képzéseimet, gyermekjóga, Prana Vinyasa Flow jóga (500 órás), Yin jóga (200órás- Sarah Powers), Kismama jóga, Postnatal jóga (Birthlight), Hot jóga, Fascia jóga képzéseken vettem részt, valamint meditációs elvonulásokon: Lama Surya Das-al es Daniel Odier-el.

Nagy öröm nekem, hogy a Jógaklikken keresztül továbbra is adhatok a magyar ajkú jógiknak, miközben a nemzetközi programjaim eléggé lefoglalnak, azért évente egyszer-kétszer Magyarországra is eljövök mindig valamilyen oktató képzést tartani, amiről úgy érzem, hogy hozzáadhatok a térség energetikájához és szemléletéhez.

Nagy szenvedélyem a női energiákkal dolgozni, és a Nők ébredését támogatni. Belső hívásra hoztam el a Yin jogát is Magyarországra, amikor már Hollandiában éltem, igaz a Yin jóga nem csak nőknek szól, de egy női minőséggel, lágysággal, elfogadással, bölcsességgel kapcsol Bennünket össze, ami nagyon más, mint a törtető, túlpörgős dinamika, ami sajnos olykor a jóga gyakorlásokban is felüti fejet. Nagykövete vagyok az egészséges egyensúlynak a yin es yang között, illetve belső hívásom, hogy az Istennőkkel való kapcsolatot, a szakrális energiákkal való napi összekapcsolódás örömét, természetességet, egy kiteljesedett élet lehetőségét megmutassam azoknak, akik erre nyitottak. Ez csupán a jóga gyökereihez való visszaérkezés. Amikor még az ember és a szellem teljes egységben létezett.

Jelenleg Ibizán tartok egész évben joga képzéseket, (Yin-yang Yoga TT , Prana Vinyasa Flow Yoga TT, Yin Yoga TT, Goddess Vinyasa Flow TT) elvonulásokat, illetve Balin, Svájcban, Hollandiában es Costa Rican is, és persze ahogy mondtam, Magyarországon is, olykor-olykor.

Weboldalam:

 www.azujenergia.hu 

 

 

Az oktatók videóinak megtekintéséhez tekintsd meg ajánlatunkat!

Kata Van Doesselaar videói