JógaKlikk -  Online jógaórák

Jógavideók

Yin és Yang a gyakorlásban

A teljes videó megtekintéséhez vásárolj előfizetést!

Ebben a 60 percben azt gyakoroljuk, hogyan kell egyensúlyt teremteni a Yin és Yang, aktív és passzív minőség között. Dinamikus sorozatokat váltogatunk hosszan kitartott, befelé forduló ászanákkal, hogy meg tudd figyelni, melyik milyen hatással van rád.

A Yin és a Yang az élet két különböző aspektusát szimbolizálja. A Yin a passzív, befelé forduló, elengedő és megengedő minőség. Ezzel szemben a Yang aktív, cselevkő, kifelé forduló és erőteljes minőség. Mindkettő jelen van az életünkben és a jógagyakorlásban is, egyik sem rossz vagy jó, mindkettőre szükségünk van. Gyakran azonban nehezünkre esik megtalálni az egyensúlyt a két ellentétes pólus között.

Ha túl sok a Yang minőség, belesehetünk abba a csapdába, hogy túlságosan “akarunk” valamit, erőből cselekszünk, túlhajtjuk vagy túlerőltetjük magunkat, nem tudjuk, hogyan kell megállni, szemlélődni és pihenni, engedni, hogy megtörténjenek velünk a dolgok. Az sem segít viszont, ha folyton csak üldögélünk, szemlélődünk, várjuk a csodát vagy a lottónyereményt (pedig nem is vettünk lottószevényt). Hadd idézzem a klasszikus fohászt “Istenem, segíts megváltoztatni, amit meg tudok változtatni, elfogadni azt, amin nem tudok változtatni, és különbséget tenni a kettő között.” Ezt gyakoroljuk ebben a 60 percben.

Egy pár szó a pólómról a felvételen: ez nem egy kalózjelmez és nem azért van rajtam, mert koponyával díszített pólóban szeretek legjobban jógát tanítani. A pólón a Sea Shepherd logóját látod. Ez egy nagyon aktív állatvédő szervezet, akik a tengeri állatok védelmére tették fel az életüket. Ők azok, akik beállnak a bálna és a bálnavadász hajó közé, és akár az életüket kockáztatják egy-egy tengeri állat, bálna, fókabébi vagy cápa megmentéséért. Ez pedig nem csak azért fontos, mert „jaj, mi lesz szegény bálnákkal”. Ha a tengerek nem egészségesek, az egész bolygó elpusztul, és rajta az emberiség is. www.seashepherd.org
Vinyasa Flow jóga | 1, 2. szint | 60 perc
Megosztom

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be!

K. Katalin

2018. 12. 18. 10:02 Nagyon erőteljes gyakorlat,olyan értelemben hogy új dimenziókat nyitott meg számomra. Köszönöm!

J. Veronika

2018. 06. 15. 11:57 Nagyon jól átmozgató és feltöltő óra, hasznos magyarázatokkal. Jól esett, köszönöm!

d. Klára

2014. 03. 23. 19:14 Hála, hála, hála!