JógaKlikk -  Online jógaórák

A videólejátszással kapcsolatos problémák elhárítása

Számos tényező befolyásolhatja a videó lejátszást, melyek közül néhány a számítógépeddel vagy más lejátszási eszközöddel kapcsolatos. Ha nem megfelelő a lejátszás, akkor érdemes kipróbálnod az alábbi javítási javaslatokat.

Válts „Auto” -ra a video beállításnál!

Az „Auto” üzemmód automatikusan a legjobb videó minőségre vált, figyelembe véve az aktuális internet-kapcsolatot és feldolgozási sebességet. Javasoljuk, hogy használd ezt az alapértelmezett beállítást a pufferelési késések elkerülése érdekében. Ha az „Auto” üzemmód nem érhető el, válts az alacsonyabb minőségű opciók egyikére.

Ellenőrizd a sávszélességet!

A legalacsonyabb lejátszási minőség (240p) megtekintéséhez kb. 500 kbps vagy annál nagyobb sebességre van szükség. Ezzel a sebességteszttel általános képet kapsz az internetes sebességről a probléma fennállásának ideje alatt. Ne feledd, a sávszélesség ingadozhat, különösen Wifi-n vagy mobilhálózaton. https://www.speedtest.net/

Tiltsd le a böngészőbővítményeket, plug-in-eket és add-on-okat!

A harmadik féltől származó programok néha problémákat okozhatnak a lejátszás során - ideértve a blokkolt videó szegmenseket, az elvesztett képkockákat, a pufferolást stb. A videót tesztelés céljából a böngésző inkognitó vagy privát ablakában is megnyithatod.
Firefox: https://support.mozilla.org/hu/kb/hang-es-video-problemak-megoldasa 
Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/6138475?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=hu

Indítsd újra a routert vagy a modemet!

A router vagy a modem újraindítása hozzájárulhat a lejátszás teljesítményének javításához. Húzd ki a tápkábelt, majd csatlakoztasd újra a teljes újraindulás érdekében.

Frissítsd böngésződet!

Az internet böngésző szoftvereket folyamatosan fejlesztik. A csúcsteljesítmény elérése érdekében győződj meg róla, hogy a böngésző legújabb verzióját használod. Az egyes böngészők legújabb verzióját itt találod: https://browsehappy.com/

Zárd be a felesleges böngésző füleket vagy alkalmazásokat

Ha túl sok alkalmazás van nyitva, az lelassíthatja az összes alkalmazás futását, beleértve a videó lejátszást is. Különösen mobil eszközön könnyű elfelejteni, hogy mely alkalmazások futnak a háttérben. Győződj meg róla, hogy teljesen bezártad alkalmazásokat, nemcsak kicsibe lecsuktad az ablakokat.

A hardveres gyorsítás letiltása / engedélyezése

A hardveres gyorsítás révén az erőforrás-igényes műveletek hatékonyabban futnak, de néha nem működnek jól a régebbi grafikus kártyákkal. Próbáld meg letiltani vagy engedélyezni ezt a lehetőséget a böngésző beállításokban.

 

Továbbra is lejátszási problémaid vannak? Ezen az oldalon még több infot találsz angol nyelven.

További segítségért irjon nekünk az [email protected] címre!