JógaKlikk -  Online jógaórák

Jógavideók

Menzeszjóga

A teljes videó megtekintéséhez vásárolj előfizetést!

Görcsölsz menzeszkor? A videóban bemutatott gyakorlatok segítenek enyhíteni a fájdalmaidat. Ezt a sort kifejezetten akkor ajánljuk, amikor éppen gyötörnek a görcsök. Bár tudnod kell, rendszeres és aktív jógagagyorlással (min. heti 3-szor) a hormonrendszered teljesen rendbe jöhet és jelentősen javulni fognak vagy akár teljesen meg is szűnnek a menstruációval kapcsolatos kellemetlenségek. Kezdd el még ma!
Megosztom

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be!

N. Betty

2019. 02. 17. 22:21 Köszönöm szépen Gabriella a hasznos információkat!

G. F.Tóth

2019. 02. 17. 09:32 Kedves N. Betty! A lefele néző kutyával kapcsolatban...Ezek a videók velem már elég régen készültek (2013). Azóta nagyon sok Más szempontból foglalkoztam még a témával. A tudásom jelenlegi állapota szerint azt javasolom mindenkinek, hogy a menzesz első három napja alatt egyáltalán semmit se gyakoroljon. Ez nagyon fontos a termékenység (shukra dhatu) és ezen keresztül a teljes testi egészség szempontjából az Ayurvéda szerint. Semmi sport, semmi jóga, és pránajáma sem!, sőt még mantrázni sem szabad. Ilyenkor a női testnek pihenésre van szüksége, és azt a hőt, ami a méh vérzéséhez kapcsolódik nem érdemes elvonni bármiféle sporttevékenységgel. Ez hosszútávon betegségeket okozhat. A menzesz ideje alatt az indiai kultúrában az asszonyok normál esetben visszavonultak, nem főztek, ellátta őket a család. Inkább magukba fordultan léteztek ebben a más állapotban néhány napig.

N. Betty

2019. 02. 16. 22:28 Kedves Gabriella, a lefelé néző kutya póz fordított testhelyzetnek számít, ami kerülendő menstruáció alatt? Választ előre is köszönöm!

T. Tünde

2016. 02. 14. 17:35 Köszönöm,hasznos volt.

E. R

2014. 01. 19. 13:48 Kellemes