JógaKlikk -  Online jógaórák

Minden napra egy csakra - 7 napos jógakihívás

1. nap gyökércsakra

Olvasnivaló

Biztonság, stabilitás, pihenés és cselekvés egyensúlya - ezek a gyökércsakrához kapcsolódó témák. Utazás, költözés, munkahelyváltás, a munkáddal kapcsolatos válság, anyagi problémák, vagy bármi olyasmi, amitől kevésbé érzed biztonságban magad – ezek mind felboríthatják az egyik legfontosabb energiaközpont, a Gyökércsakra egyensúlyát.

Tovább olvasom

2. nap szakrális csakra

Olvasnivaló

Szexualitás, szenvedély, kreativitás, párkapcsolatok, női-férfi polaritás, odaadás, átélés, önmagad elfogadása, az evéshez való viszonyod – ezek mind a Szexcsakrához kapcsolódó témák.

Tovább olvasom

3. nap napfonat csakra

Olvasnivaló

Ébreszd fel a Belső Harcosod és ismerd meg az árnyoldalad! Belső erő, hatalom, uralkodás és megadás, harag, agresszivitás, az árnyoldalad elfogadása, emésztés testi-lelki síkon, bátorság és félelem, inzulin és adrenalin termelés – ezek mind a Napfonat vagy Köldök, szanszkritül Manipúra Csakrához tartozó témák.

Tovább olvasom

4. nap szívcsakra

Olvasnivaló

Kiegyensúlyozott immunrendszer, egészséges bőr, tiszta légutak, nyitottság, feltétel nélküli szeretet, a gyász vagy szakítás megélése, az adás és elfogadás egyensúlya, együttérzés, egységélmény – ezek mind a szívcsakrához (anahata csakra) tartozó témák. Készülj a télre és a téli ünnepekre - hozd egyesúlyba a szívcsakrád!

Tovább olvasom

5. nap torokcsakra

Olvasnivaló

Torokfájás, köhögés, rekedtség – olyan tünetek, amelyek sokmindenkit érintenek és a Torokcsakra egyensúlyvesztésére utalhatnak. Ezek a tünetek akadályozzák a beszédet és arra kényszerítenek bennünket, hogy egy kicsit hallgassunk, csendesedjünk el és halljunk meg másokat is, illetve halljuk meg a saját belső hangunkat.

Tovább olvasom

6. nap harmadik szem csakra

Olvasnivaló

Fejfájás, látás zavarok, rövidlátás, orrdugulás, homlok- vagy arcüreg gyulladás, hormonháztartással kapcsolatos problémák – ha ezek közül valamelyik jellemző rád, érdemes tudatosan dolgoznod a Harmadik Szem Csakrádon, mert lehet, hogy ez a fontos energiaközpont kibillent az egyensúlyából. Akkor is olvass tovább, ha gyakran úgy érzed, nem jó helyen vagy, nem azt csinálod, amire születtél és ez feszültséget okoz benned.

Tovább olvasom

Videó elindítása Fejenállás jógavideó
2 szint

Fejenállás

Vinyasa Flow jóga | 30 perc

7. nap koronacsakra

Olvasnivaló

Elképzelhető, hogy a keresztény ábrázolásban megjelenő glória a szentek feje fölött a koronacsakrára utal, illetve a „hetedik mennyország” tulajdonképpen a hetedik csakrát jelenti. Hiszen az a csodálatos, mennybéli állapot kapcsolódik a koronacsakrához, amikor megszűnik a folyamatos értékelés és ítélkezés és átveszi a helyüket az elfogadás és az elégedettség.

Tovább olvasom