JógaKlikk - Online jógaórák

Legfrissebb videók


JógaKlikk Blog Jóga, Életmód, Egészség

Blog betöltése
 • Tudsz hidat csinálni? Gerencsér Balázs cikkéből megtudhatod, hogyan segíthet a hengerezés a kivitelezésben! :)

  Olvasd tovább
 • A myofasciális önmasszázs (ismertebb nevén SMR) a lágyszöveti technikák olyan fajtája, mely a fasciára és az izmokra együttesen hatva próbálja azok eredeti mozgását visszaállítani. A fascia kötőszövetünk olyan lágyszöveti része, mely egész testünket behálózza, összefüggő rendszert alkotva. Ez az a szövet, amely formát, tónust ad az izmoknak, összeköti azokat egymással és a csontokkal.

  Olvasd tovább
 • Öt tipp a hatékony nyújtáshoz

  Biztos Te is érezted már, akár jógázol, akár nem, milyen jól tud esni egy-egy reggeli nyújtózás, vagy a gyakorlásba beiktatott tudatos nyújtások. Ahogy az elménk be tud feszülni, a fizikai testünk is megfeszül, bekeményedik, ugrásra készen áll, ha stresszes helyzetben vagyunk. A nyújtásokkal hatékonyan lehet oldani a testünkben felhalmozódott stresszt, ami visszahat a mentális állapotunkra is. Ilyenkor úgy érezzük, jólesően felszabadulunk a nyomás alól...

  Olvasd tovább
 • Tavaszi csakra teszt: melyik energiaközpontod igényel figyelmet?

  Ahogy a fizikai testünket erek és idegek hálózzák be, amelyek vért, tápanyagot, oxigént és információt szállítanak, az energia testünket energiacsatornák (nádik) hálózzák be, amelyek energiát (prána) és információt (csitta) szállítanak. A nádik kereszteződésénél energaiörvények, csakrák biztosítják az energia megfelelő áramlását. Ugyanúgy, mint egy körforgalomban az autók: nem jó, ha túl gyors vagy túl lassú a forgalom, egyenletes áramlásra törekszünk.

  Olvasd tovább