JógaKlikk -  Online jógaórák

Jógavideók

„Forgó kerék” technika

A teljes videó megtekintéséhez vásárolj előfizetést!

Ezt a meditációs technikát általában vizuális típusú emberek találják hasznosnak, de próbáld ki és meglátod, Neked működik-e. Egy forgó kerék metaforáját használjuk: vizualizálni kell egy forgó kereket és elhelyezni rajta magad, ahol éppen ebben a pillanatban vagy. Innen aztán lassan visszahúzódsz a kerék középpontja felé, ahol egyre kevesebb a mozgás. Egészen addig, amíg végül a kerék középpontjába kerülsz, ahol megszűnik minden mozgás. Mintha a tornádó közepében lennél: körülötted forog, mozog, zajlik a világ, de Te középen vagy, ahol csend van, béke és mozdulatlanság. Ha már stabilan érzed ezt a csendet és békés mozdulatlanságot, lassan terjeszd ki ezt a nyugalmat és csendet magad köré: a kerék közepében lévő nyugalom egyre nőni kezd, amíg lassan és fokozatosan az egész világot magába öleli. Ha tetszik ez a technika, nyugodtan folytasd hosszabban is.
Meditáció | Mindenkinek | 15 perc
Megosztom

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be!

K. Magdi

2019. 12. 18. 13:14 Érdekesnek találtam, megnyugtatott a hölgy hangja, sikerült végig ülni a 15 percet kikapcsolódni a világ zajából. Köszönöm.

B. Helga

2019. 12. 04. 19:40 Nagyon jó meditáció, csak egyre halkuló a felvétel... (A bevezetés normál hangerő és utána..) Azért köszönöm!:)