JógaKlikk -  Online jógaórák

Jógavideók

Megerősítő mondat (sankalpa)

A teljes videó megtekintéséhez vásárolj előfizetést!

Szanszkrit nyelven szankalpának (szándéknak) nevezik azt az egyes szám első személyű, rövid és pozitív kijelentő mondatot, amely a vágyadnak, célodnak megfelelő áhított állapotra utal, és amely segíthet saját kezedbe venni az életed. Pl. Egészséges vagyok és elégedett!
A személyes mantrádat minél többet recitálva észrevétlen átprogramozod magad, ez hat a környezetedre is, előtűnik a megoldás, minden abba az irányba orientálódik, míg végül is a szándék megvalósul. Jógavideónkkal segítséget kapsz a saját szankalpád megalkotásához, és ha meditációban hangoztatod, akkor még többet teszel azért, hogy létrejöjjön ez az vágyott állapot.
Meditáció | 1. szint | 15 perc
Megosztom

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be!

V. Judit

2018. 07. 26. 08:30 Kedves Ramóna! Örülök, hogy működik a mondat, amit javasoltam :-) A mennyiségre nincs előírás, annyiszor végezd, ahányszor csak tudod, igazából legjobb lenne minden nap. Közvetlenül lefekvés előtt, vagy rögtön felkelés után a legjobb időszakok a gyakorlásra, de úgy is használhatod a szankalpád, hogy mindennapi tevékenységek közben a belső monológod helyett ezt ismételgeted, akár utazás vagy mosogatás vagy zuhanyzás közben, vag yha várnod kell valahol, pl sorban állsz. Le is írhatod a szankalpád, és valami jól látható helyre elhelyezheted, ahová sokszor nézel (hűtő ajtaja, monitorod, stb). Jó gyakorlást :-)

K. Ramóna

2018. 07. 25. 18:08 Kedves Judit, köszönöm szépen a gyors választ! :) Még egy kérdésem lenne: mennyiszer, és milyen gyakorisággal kell megcsinálni ezt a meditációt? Van valami szabály rá, hogy egy nap/héten mennyiszer végezzük el? (Kipróbáltam a "Megvan mindenem, amire szükségem van." mondattal, és valóban sokkal jobb, mint amit én mondtam előtte.) Minden jót! :)

V. Judit

2018. 07. 24. 16:56 Kedves Ramóna! Azt javaslom, hogy minél egyszerűbb és rövidebb legyen a szankalpád, és arra koncentrálj vele, hogy mi is az, amit igazából szeretnél, tehát minél inkább "zoomolj ki" :-) és a nagy egészet nézd. A példában, amit hoztál, nem fog segíteni, ha arra programozod magad, hogy bőséget és párkapcsoaltot TEREMTEK. Az azt jelenti, hogy most hiányzik, és egy jövőbeli pillanatban lesz meg, hiszen most éppen teremtem, akkor nincs meg, hiányzik - ezzel akár "konzerválhatod" a hiányt! Helyette javaslom pl. "Megvan mindenem, amire szükségem van." Ebben benne van a bőség, és a párkapcsolat is, az anyagi és az érzelmi biztonság. De lehet az is, hogy "Anyagi és érzelmi biztonságban vagyok." Ez egyéni lehet, hogy melyik fog Neked működni, vagy lehet, hogy valami más, nem amit javasoltam. Azt figyeld meg mindig, hogy ha kimondod a mondatot magadnak, az milyen érzést kelt benned, és akkor a legjobb a szankalpa, ha megnyugtat , vagy egy kellemes megkönnyebbülés érzést hoz, mintha felszabadulnál egy nyomás alól. Ha kérdésed van még, írj bátran :-) Minden jót, Varga Judit

K. Ramóna

2018. 07. 24. 15:50 Szia! Szeretném kérdezni, hogy ez csak 1 terület bevonzására lehetséges, vagy több mindent lehet egyszerre kívánni? Pl. "Bőséget és párkapcsolatot teremtek az életemben." Így is hatásos, vagy csak egy területre koncentráljak? Előre is köszönöm a választ! :)

K. Ilona

2016. 08. 29. 00:55 Köszönöm szépen !

E. R

2015. 12. 01. 07:29 Nagyon jó érzés, és már úton is van az élet eme ajándéka :)

M. Györgyné

2015. 11. 18. 11:47 Köszönöm szépen,nagyon jó érzés volt.!

C. Nikolett

2015. 11. 16. 20:08 Nekem nem indítja el a videót. Tudnátok segíteni? Mi lehet a baj?