JógaKlikk - Online jógaórák

Hello Tavasz! 108 Napüdvözlet kihívás

Hello Tavasz! 108 Napüdvözlet kihívás

Hello Tavasz! 108 Napüdvözlet ingyenes kihívásunk egy komplett programot tartalmaz, amely 21 napon keresztül fokozatosan segít elérni a most még talán elérhetetlennek tűnő 108 (vagy a számodra reálisan elérhető, de kihívást jelentő) Napüdvözlet kivitelezését. A 21. nap a tavaszi napéjegyenlőség idejére esik, melyet még +7 nap levezetés követ majd. A bűvös 108 Napüdvözletetet csinálhatod majd velünk együtt is. Mi adjuk a keretet és a célt, a többi rajtad múlik, de a 21 nap folyamán sem hagyunk magadra. Miután mi magunk is elvégezzük a napi penzumot, megtalálod majd a posztjainkat a Facebookon, Instagramon, de az oldalunkon is.

Javasoljuk, hogy nyomtasd ki az edzéstervet és helyezd el egy olyan helyen, ahol napközben sokat látod. Fogalmazd meg és írd rá a saját szankalpádat, azaz megerősítő mondatodat, amely támogatja a kitartásodat. Az edzésterv mellett találsz három rövid ingyenes videót, melyeket a kihívás során érdemes újra és újra megnézni, mert hasznos tudnivalókat tartalmaznak.

Hogyan vehetsz részt a kihívásban?

Mivel a kihívás ingyenes, bárki csatlakozhat, de előtte regisztálni kell az oldalunkon.
A videók lejátszásához be is kell jelentkezni.
Az adott napi videókat, és témákat minden nap megtalálod az oldalunkon.
Az interakció főleg a Facebook oldalunkon zajlik majd, ahol naponta többször is posztolunk, válaszolunk, reagálunk a remélhetőleg temérdek kérdésre és beszámolóra.
Ha nem vagy fent a Facebookon, az oldalon keresztül, illetve emailen, telefonon is kapcsolatba léphetsz velünk.

Mire lesz szükséged a kihíváshoz?

Először is elhatározásra.
Ha az már van, akkor, bár nem kötelező, erősen ajánlott egy jógaszőnyeg a gyakorláshoz. Amennyiben még nincs, vagy nem vagy megelégedve vele, beszerezheted shopunkban.
A napüdvözletek számolásához nem árt két kis tál, és valami, amit egyenként átrakosgathaszt egyikből a másikba minden elvégzett gyakorlatsor után. Lehet az bab, kavics, vagy bármi, ami a környezetedben fellehető.

Mire figyelj!

A 108 kihívás nem kis teljesítmény még jógásoknak sem, ezért mindig vedd figyelembe a jelenlegi fizikai állapotodat. Ha szinte a nulláról kezded a kihívást, és amúgy sem mozogsz rendszeresen, esetleg egészségi problámáid vannak, fokozottan figyelj a testet jelzéseire.
Olyan célt tűzz ki magad elé, ami nagy kihívás ugyan, de teljesíthető számodra. Lehet, hogy ez nem 108 Napüdvözlet lesz, hanem mondjuk a fele, vagy kevesebb. Ha bármi kérdésed van ezzel kapcsolatban, bátran lépj velünk kapcsolatba emailen, telefonon vagy akár Facebookon.
A Napüdvözletek előtt legyen egy kis csend, ráhangolódás, irányítsd a figyelmed befelé. Azután óvatosan, fokozatosan, a testedet bemelegítve hangolódj rá a gyakorlásra. A Napüdvözletek után pedig tölts el néhány percet hanyattfekvésben, relaxálj.

28. nap

Videó elindítása 28-206
A teljes videó megnézéséhez előfizetés szükséges

Kihívást segítő videó

Astanga jóga | 10 perc

No, ma még 12 Napüdvözlet, csak, hogy el ne felejtsd!
Tadam! Ezzel vége van a 28 napos Napüdvözlet kihívásunknak. Hogyan tovább?
Ha rendszeresen jógázol, a kihívások lendületet adnak. És mi van ha csak hébe-hóba, vagy életedben először, vagy újrakezdőként ért téged a kihívás? Hogyan építsd fel a gyakorlást, hogy ne csak egy fellángolás legyen, hanem a jóga szokásoddá váljon:
Az előre tervezés, a célok meghatározása az egyik vesszőparipánk, arról azonban, hogy ezt milyen szempontok szerint tedd, kevesebbet szóltunk. Az egyik legfontosabb: összhangban a természettel, harmóniában saját életeddel és a környezeteddel. Ez a most kialakult helyzetben nem könnyű, de pont az ilyen vészterhes időkben adhat a legtöbbet neked a jóga. A Jógaklikk sosem zár be, mindig a rendelkezésedre áll. A várhatóan huzamosabb ideig tartó otthonlét pozitív dolgokat is hozhat az életedbe, például a minden napi online jógagyakorlás. Velünk mindezt verhetetlen áron megteheted. Árak Nyeremény:
Osszátok meg velünk Facebook oldalunkon vagy emailben a kihívásotok tapasztalatait, élményeit. Mi volt a legnehezebb az elmúlt hetekben, hogyan lendültél át a nehézségeken, hogyan viszonyult a családod a dologhoz, milyen pozitív hatásokat észlelsz magadon, stb…
A legjobb hozzászólók között kisorsolunk egy negyedéves Jógaklikk előfizetést a videóinkhoz!
Jógázzással teli boldog mindennapokat kívánunk! Jógaklikk

Látogasd meg Facebook oldalunkat is!

27. nap

Videó elindítása 27-20
A teljes videó megnézéséhez előfizetés szükséges

61 pontos relaxáció

Relaxáció | 30 perc

Ma egy hatékony relaxációt ajánlunk neked. A testben és elmében felgyülemlett feszültségeket igyekszünk oldani Seszták Ágota videójával. Az az óriási energia, amit a feszültégek fenntartására pazarol a testünk és az elménk, a rendszeres relaxáció hatására felszabadul és felvértez minket az elkövetkező nehezebb napok könnyebb elviselésére.

Látogasd meg Facebook oldalunkat is!

26. nap

Videó elindítása 26-308
A teljes videó megnézéséhez előfizetés szükséges

Helyreállító, regeneráló gyakorlás

Vinyasa Flow jóga | 20 perc

A videó címe magáért beszél: ma egy helyreállító, regeneráló gyakorlatsort csinálhattok végig Bagi Botonddal. A pihenés, töltődés éppoly fontos, mint az erőfeszítés, fejlődés sem képzelhető el nélküle. A hosszan, passzívan kitartott pózokaz igazi kényeztetésnek érzed majd, gyakorold minden nagyobb erőfeszítés után is, kimerültség esetén akár esténként, mert segíti az elalvást .

Látogasd meg Facebook oldalunkat is!

25. nap

Videó elindítása 25-133
A teljes videó megnézéséhez előfizetés szükséges

Mára egy mindössze 15 perces videót ajánlunk, melyben az ászanák királynőjét, a gyertyapózt gyakorolhatjátok. Gyakran szoktuk ezt a pózt az órák végén, a relaxációt megelőzően gyakorolni, mert a paraszimpatikus idegrencert hozza tónusba, a felépítő, regeneráló folyamatok indítja be, előkészíti a pihenésedet. Az egyik legintenzívebb fiatalító gyakorlat ezeken kívűl számtalan jótékony hatással bír, íme néhány: Méregtelenít, pozitívan hat a belső elválasztású mirigyekre (pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy), a szívre és tüdőre, valamint a torokproblémákra. Lecsendesíti az idegrendszert, hűsít, serkenti az emésztést.

Látogasd meg Facebook oldalunkat is!

24. nap

Videó elindítása 24-206
A teljes videó megnézéséhez előfizetés szükséges

Kihívást segítő videó

Astanga jóga | 10 perc

Megint egy kis, azaz 21 Napüdvözlet, ami már meg sem kottyan annak, aki végigcsinálta a kihívás megeröltetőbb részét. Ma figyeld meg a mozdulatok során, hogy melyik póz tölt el a legnagyobb örömmel. A kobra? Esetleg a lefelé néző kutya? Ha szeretnél többet tudni az ászanákról, nézd meg a róluk szóló videóösszeállításunkat

Látogasd meg Facebook oldalunkat is!

23. nap

Videó elindítása 23-137
A teljes videó megnézéséhez előfizetés szükséges

Szívcsakrás gyakorlás

Vinyasa Flow jóga | 45 perc

Biztos, hogy ma sokan küszködünk még a 108 Napüdvözlet miatti izomlázzal. Ne aggódj, ez a 45 perc jógagyakorlás csak javíthat a helyzeten. Különösen mostanában fontos a szeretet egymás iránt, az empátia a rászorulókkal. Vinyasa flow videónk a szívközpontra fókuszál, ezt az energiaközpontot erősíti. Nem csak a testünkre, az érzelmeinkre is jó hatással van. Ez a gyakorlás még viszonylag intenzív, de kicsit másképp mozgat át mint a Napüdvözletek. Fokozatosan, fizikailag egyre könnyebb videókat ajánlunk majd a kihívás utolsó napjaira.

Látogasd meg Facebook oldalunkat is!

22. napÜnnep!!!

Mindenkinek van oka ünnepelni!
Neked, aki végigcsináltad velünk az elmúlt három hetet.
Szívből gratulálunk, és kívánjuk, hogy azt az óriási tapasztalatot, amit egy kihívás adhat, forgasd vissza a hétköznapokba! Ma csak pihenj, és légy magadra nagyon büszke! Holnaptól folytasd a jógázást a levezető, regeneráló 6 nappal.
Gratulálunk neked is, aki időközben abbahagytad a kihívást. Fontos, hogy ne éld meg kudarcként.
Érdemes elemezned, hogyan működtél ebben a helyzetben, hol, és mikor hagytad abba, mi az, ami továbblendített volna. Ez is csak egy tanulás, fordítsd hasznodra! Nekünk is van okunk ünnepelni, és nem csak azért, mert mi magunk is ‘végigizzadtuk’ ezt a 21 napot. Hanem mert megint megbizonyosodtunk arról, hogy van értelme ezeknek a kihívásoknak. Titeket is és minket is nagyon inspirálnak, pláne az ilyen vészterhes időkben.
No de nem búcsúzunk, a ‘hogyan továbbról’ még nem érdemes beszélni, hiszen holnaptól folytatódik a kihívás egy kellemes vinyasa flow gyakorlással.

Látogasd meg Facebook oldalunkat is!

21. nap
Hello 108!


Bár még hátravan a kihívásból 6 nap levezetés, elérkeztünk a csúcsponthoz, a 21. naphoz. Szívből gratulálunk neked, hogy eddig kitartottál, és nagyon sok erőt a mai megmérettetéshez!
Eljött ugyanis a kihívás legnehezebb, de egyben legizgalmasabb része, megkíséreljük a 108 Napüdvözlet kivitelezését.
Ha egyedül vágsz bele, kitartás, és próbáld élvezni minden pillanatát!
Ha viszont teheted, és van kedved, csatlakozz élő programunkhoz, hogy együtt ünnepeljünk, és köszöntsük a csillagászati tavasz első napját sok sok Napüdvözlettel.

Fontos információk az élőhöz:
Időpont: március 20. péntek 18 óra
Helyszín: az otthonod
Hol nézheted: Itt vagy Facebook oldalunkon, ahol hozzá is szólhatsz Levezető oktató: Varga Judit

Mire számíts:
Az egész program kb. 2 órát vesz majd igénybe, amiből maga a 108 Napüdvözlet ‘csak’ kb. 60 perc, de előtte alaposan bemelegítünk, utána pedig relaxálunk.

Kellékek:
- jógaszőnyeg
- törülköző (mert izzadni fogsz)

Fontos, hogy figyelj a tested jelzéseire. Ha úgy érzed, hogy meg kell állnod, nyugodtan tedd meg, szusszanj egyet, utána folytasd a gyakorlatsort. A 108 csak egy ajánlás, ne vállald túl magad!
(A megváltozott körülmények miatt a felvételt oktatónk, Varga Judit otthonából közvetítjük. Az élő közvetítésnél mindig akadhatnak problémák, ha a net nem működik zökkenőmentesen. Ha valamiért nálad akadozik, vagy megáll a videó, ne keseredj el, a felvétel utána is elérhető lesz a Facebook oldalunkon, és szombattól fent lesz a weboldalunkon is.

Látogasd meg Facebook oldalunkat is, és oszd meg tapasztalataidat!

20. napA holnapi nagy megmérettetés előtt ma ne csinálj semmi megeröltetőt! Pihenj minél többet!
Élő közvetítés! A beharangozó hírlevélben azt ígértük, hogy a 108 Napüdvözletet élőben közevítítjük Varga Judit vezényletével a Hello Yoga Mobility Stúdióból. Az ígéretünket megtartjuk, annyi változtatással, hogy Judit otthonából megy majd a felvétel élőben, gyakorlók nélkül. Megtekinthető a Facebook oldalunkon, illetve a weboldalunkba beágyazott videón.
Vigyázzunk egymásra, maradj te is otthon, és csatlakozz hozzánk! Legyünk együtt sokan a a világhálón keresztül, és köszöntsük a csillagászati tavasz első napját sok-sok Napüdvözlettel!
Élő követítés információk:
Időpont: március 20. péntek 18 óra
Helyszín: az otthonod
Hol láthatod: itt az oldalon vagy a Facebook oldalunkon
Levezető oktató: Varga Judit

Látogasd meg Facebook oldalunkat is!

19. nap


Ma 30 Napüdvözletet ajánlunk neked, majd ismerkedj meg a Pranayamával. Ez egy szanksztit szó, a jelentése a prana (életerő, életenergia) irányítása, kiterjesztése, és gyakran valamilyen légzőgyakorlatot azonosítanak vele. A légzéstechnikákkal tudatosan hangolni tudjuk az idegrendszert, befolyásolhatjuk a tudati folyamatokat és a feszültségek, blokkok oldásának elképesztő hatékony módja. A videóban Diószegi Ádám tanítja meg a váltott orrlyukas légzést - egy idegrendszert kiegyensúlyozó légzéstechnikát - majd a légzést a mozgással hangoljuk össze.

Látogasd meg Facebook oldalunkat is!

18. nap

Videó elindítása 18-135
A teljes videó megnézéséhez előfizetés szükséges

Stresszoldó - nyak és a váll

Vinyasa Flow jóga | 15 perc

A tegnapi 54 Napüdvözlet neked sem lehetett könnyű, ezért ma lazítsd ki a vállaidat ezzel a 18 perces vinyasa flow gyakorlatsorral. A váll és a nyak merevsége, fájdalma gyakran a minket érő stressz miatt jelentkezik, abból pedig kijutott mindenkinek az elmúlt napokban. A jógaóra enyhülést hoz neked mind a lelki, mind a fizikai tüneteidre.

Látogasd meg Facebook oldalunkat is!

17. nap

Videó elindítása 17-206
A teljes videó megnézéséhez előfizetés szükséges

Kihívást segítő videó

Astanga jóga | 10 perc

Ma ismét 54 Napüdvözletet ajánlunk, mely az utolsó igazán megeröltető gyakorlás lesz a pénteki 108 kör előtt.
Hogy pszichésen könnyebben vedd az akadályt, gyakorold közben a mozgó meditációt!
A meditációról általában az jut eszünkbe, hogy egy helyben kell ülni mozdulatlanul, és sokunknak ez nehéz. Több meditációt tanító rendszer hangsúlyozza, hogy a mozdulatlanság magunkra erőltetése több kárt tehet, mint hasznot. Hiszen a cél az lenne, hogy megnyugodj, kényelmesen belehelyezkedj a tested mozdulatlanságába és ez segítsen az elmét is egy olyan mozdulatlan, nyugodt víztükörré változtatni, amit nem fodroz meg a gondolatok hullámzása.
Ahogy a test mozdulatlansága, egy monoton mozdulatsor ismétlése is kedvezhet a meditatív állapot létrejöttének – például a Napüdvözletek ismétlése is ilyen lehet. Általában először csak pillanatokra jön létre ez az állapot, de tudatos gyakorlással a rövid időszakok meghosszabbíthatók. A rendszeres gyakorlás pedig segít abban, hogy a meditatív állapotot egyre könnyebben, egyre gyorsabban, egyre hosszabb időre hozd létre, és ne csak véletlenül csöppenj bele, hanem tudatosan idézd elő. 

Látogasd meg Facebook oldalunkat is!

16. nap

Videó elindítása 16-166
A teljes videó megnézéséhez előfizetés szükséges

Holdüdvözlet

Nőijóga | 15 perc

A kihívás 16. napja van, de időközben az életünk a feje tetejére állt. Nehéz most másra gondolni, mással foglalkozni, mint a járvány, és a megváltozott körülményeink. Mégis, pont az ilyen vészterhes időkben tud a legtöbbet segíteni rajtad a jóga.
A zaklatott lelkedet gyógyítsd ma Holdüdvözlettel, mely a Napüdvözlethez képest kevésbé ismert gyakorlatsor. Míg a Napüdvözlet élénkítő hatású, feltüzel, a Holdüdvözlet, inkább segít befelé fordítani a figyelmed, lecsendesít.
A Hold a női energiákat képviseli, passzív, befogadó energia, amely jól kompenzálja az aktív, tüzes energiákat. Az egyik legismertebb jógairányzat, a hatha jóga elnevezése a “ha” és “tha” szavakból épül össze és ezoterikus jelentéssel bír: a “ha” szó Napot jelent, a “tha” pedig Holdat.

Látogasd meg Facebook oldalunkat is!

Napi téma

Ha szeretnél még többet tudni a Holdüdvözletről, olvasd el blogbejegyzésünket.

Szeresd magadban a nőt - gyakorold velünk a Holdüdvözletet!

15. nap

Videó elindítása 15-206
A teljes videó megnézéséhez előfizetés szükséges

Kihívást segítő videó

Astanga jóga | 10 perc

Ezen a hétvégi napon 30 Napüdvözletet ajánlunk neked.
Volt már olyan, hogy azon kaptad magad, hogy “túl akarsz lenni” a mai napüdvözlet adagon, vagy a jógagyakorlásodon? Hogy minden számolásnál megállapítod, eggyel kevesebb, nézed az órát, hogy hány percig fogod még csinálni, és mikor leszel már “kész”?
Észrevetted már, hogy a hétvége rövidebbnek tűnik, hamar elrepül, de ha várnod kell valahol 5-10 percet, csigalassúsággal vánszorog az idő? Az idő mindig ugyanolyan tempóban halad, csak az elméd más, az változik, ahogyan az idő múlását érzékeled. Egy jógi pedig képes irányítani az elméjét, így képes vagy irányítani azt is, hogyan érzékeled az idő múlását.  
Tudatosan lassítsd le az időt! Csináld úgy a napüdvözleteket, vagy a napi gyakorlásod, mintha semmi más dolgod nem lenne aznap, mintha “örökké” tartana a gyakorlásod. Legyél tudatában minden részletnek: a légzésednek, a mozdulatoknak, a fényeknek vagy árnyékoknak, a színeknek és formáknak körülötted, a pórusoknak a kezed bőrén, ahogy a látómeződbe kerül a kezed.
Érzékelj minden pillanatot és az egész gyakorlásodat minél több érzékszerveddel!
Látás: vedd észre, hogy mit látsz éppen, és az milyen információt ad a tested helyzetéről és a gyakorlásodról
Hallás: milyen hangokat hallasz magad körül és a saját testedből
Szaglás: milyen illatokat/szagokat érzel magad körül
Tapintás: milyen érzés hozzáérni a jógaszőnyegedhez vagy a földhöz, milyen érzés, ahogy a ruhád hozzáér a bőrödhöz
Ízlelés: talán ez lesz a legnehezebb, de érezd a pillanat ízét, milyen ízek vannak a szádban
“Hatodik érzék”: milyen érzeteket tapasztalsz a testedben a fentieken kívül? Áramlás, bizsergés, hideg/meleg, könnyű/nehéz, száraz/nedves érzeteket, vagy valami egészen mást?
Ne rohanj át a gyakorlásodon, ne akarj “túl lenni” rajta, hanem tudatosan lassulj bele és élvezd ki minden pillanatát!

Látogasd meg Facebook oldalunkat is, és számolj be a tapasztalataidról!

14. napA hatékony tanulás, fejlődés feltétele a pihenés is, hiszen ha folyamatosan csak erőfesztést teszel, akkor nincs ideje beépülni, fixálódni azoknak a folyamatoknak, amelyeket az aktív gyakorlással elindítottál. Majdnem két hete tart a kihívás, ideje egy pihenőnapot beiktatnunk. Ma kényeztesd magad apróságokkal. Például végy egy illatos fürdőt, vagy nézz meg egy jó filmet, vagy kérj egy gyengéd talpmasszázst valamelyik családtagodtól, esetleg próbáld ki előfizetéssel nézhető relaxációs videóinkat

Látogasd meg Facebook oldalunkat is!

13. nap

Videó elindítása 13-40
A teljes videó megnézéséhez előfizetés szükséges

Stresszoldó jóga

Hatha jóga | 60 perc

Ha túlélted a tegnapi 54 kört (vagy, amennyit magadnak célul tűztél ki), ma vezesd le stresszoldó videónkkal. Seszták Ágota gyakorlatsora az ízületeitek átmozgatására, valamint a figyelem elmélyítésére fókuszál, és egy kellemes relaxációval fejeződik be.
Látogasd meg Facebook oldalunkat is, és számolj be az eddigi tapasztalataidról!

12. nap

Videó elindítása 12-206
A teljes videó megnézéséhez előfizetés szükséges

Kihívást segítő videó

Astanga jóga | 10 perc

Mára nem kevesebb, mint a bűvös 108 felét, azaz 54 Napüdvözletet terveztünk.
Lehet, hogy még mindig erős a motivációd, de elképzelhető, hogy jól jön egy kis erősítés ezen a téren. Gyakorold, hogyan kell tudatosan motiválni magad. Ehhez jó eszköz, ha visszaidézed a Napüdvözletek, vagy általában a jógagyakorlás jótékony hatásait. Mi hiszük abban, hogy a jóga valóban egy csodaszer, és a Napüdvözletek különösen csodaszerként hatnak – ezt talán már magad is érzed.
Íme egy lista a jótékony hatásokról, a legjobb tudásunk szerint.

 • serkenti a vérkeringést, jót tesz az érrendszernek
 • egyensúlyba hozza a vérnyomást és a hormonháztartást
 • hőt termel, felmelegít a dinamikus mozgás által
 • jókedvre derít (endorfinokkal)
 • a mozgástól és a jobb keringéstől javul az emésztés és a méregtelenítő szervek működése
 • arányosan fejleszti az egész test izomzatát
 • átmozgatja a gerincet, ezzel fokozza a rugalmasságát és a stabilitását is
 • a mozgástól ízületi folyadék termelődik, ezáltal rugalmasabbak lesznek az ízületek
 • serkenti a nyirokkeringést, ezzel javítja az immunrendszert
 • segít koncentrálni
 • növeli a fizikai és mentális erőt és kitartást
 • nyújtja a merevedésre hajlamos hátsó combhajlító izmokat
 • a fej mozgatásával stimulálja az egyensúly szervet a belső fülben, ettől nőhet a mozgástartomány és javulhat a testtudat (propriocepció)
 • önismereti gyakorlat, megtanít magadra figyelni
 • megtanít úgy erőfeszítést tenni, hogy közben ne legyél feszült, haragos vagy akaratos
 • tudatosítja a légzést
 • áramlás élményt ad, kikapcsol

Látogasd meg Facebook oldalunkat is!

11. nap

Videó elindítása 11-42
A teljes videó megnézéséhez előfizetés szükséges

Core - erőközpont

Vinyasa Flow jóga | 30 perc

Mára ismét egy olyan videót ajánlunk, amely az egyes, kihívásban is igénybevett testrészekre, illetve az azokat tartó izmokra koncentrál. Varga Judittal ma a core izmokat erősíthetitek.

A core angol szó, azt jelenti, hogy mag, valaminek a központja, magja. A core izmoknak tehát központi feladatuk van, mely tartó, és mozgató funkciókra is kiterjed. Felelősek törzsünk stabilitásáért, gerincünk mozgatásáért, az egyensúlyunk megtartásáért. Elhelyezkedésüket tekintve azt mondhatjuk, hogy a hasüreget körülvevő izmokról van szó. Fejlesztésükkel, karbantartásukkal megelőzhető vagy javítható a helytelen testtartás, illetve az abból adódó gerincproblémák.

10. nap

Videó elindítása 10-206
A teljes videó megnézéséhez előfizetés szükséges

Kihívást segítő videó

Astanga jóga | 10 perc

A kihívás körülbelül felénél, és 42 kör Napüdvözletnél tartunk. Ha ezt, vagy az általad mostanra reálisan teljesíthető Napüdvözlet mennyiséget végig csinálod, már önmagában óriási teljesítmény. Légy magadra büszke!

9. nap

Videó elindítása 9-95
A teljes videó megnézéséhez előfizetés szükséges

Mellkasnyitó gyakorlás

Hatha jóga | 30 perc

A Napüdvözlet gyakorlatsor leginkább a váll környéki izmokat veszi igénybe, ezért a mai videó egy kicsit kíméli ezt a területet. A 4. napon Répássy Erika videója leginkább előrehajlásokra, a combhajlító izmos nyújtására, lazítására koncentrált. A mai videóban Almásy Csillával többek között hátrahajlásokat, mellkasnyitó gyakorlatokat gerinccsavarásokat végezhettek, ami visszaköszön például a kobra pózban is.
Látogass el Facebook oldalunkra is!

Napi téma

A kobra pózzal a Napüdvözlet gyakorlatsorban is találkozhatsz. Blogbejegyzésünkből megtudhatod, hogy milyen hatással van a testedre ez az ászana.

Nincs többé derékfájás: tanuld meg velünk a Kobrát!

8. nap

Videó elindítása 8-206
A teljes videó megnézéséhez előfizetés szükséges

Kihívást segítő videó

Astanga jóga | 10 perc

Reméljük, hogy már érzitek magatokon a kihívás néhány áldásos hatását. Ma 30 Napüdvözletre emeljük az ajánlott adagot. Észrevetted, hogy ez a kihívás egyben egy önfegyelem gyakorlat? A jógában az önfegyelmet a “tapasz” vagy “tapaszja” gyakorlás jelenti, amely egyik az öt nijámából, vagyis magatartási gyakorlatból. A tapasz gyakorlás célja, hogy megélj egy hősies erőfeszítést, előhozz magadból egy szenvedélyes tüzet, ami megállíthatatlanul hajt a célod felé.

Fontos azt is megérteni, hogy a “cél” nem egyenlő az “eredménnyel”. Ha az eredmény elérése hajt, akkor egy vágyat akarsz kielégíteni, ami nem fog megnyugvást hozni. Ha az eredményhez ragaszkodsz, az szenvedést fog okozni, így vagy úgy. A “cél” meghatározása inkább egy irány kijelölése. Merre megyek, hová tartok, mi a szándékom a gyakorlással. A tapasz tüze az, ami nem engedi, hogy letérj az útról, ami a sok hívogató kísértés ellenére nem engedi szétfolyni az erődet, hanem a célod irányába vezet.
Látogass el Facebook oldalunkra is!

7. nap

Videó elindítása 7-177
A teljes videó megnézéséhez előfizetés szükséges

Sokan számoltatok be izomlázról az elmúlt napok gyakorlásának köszönhetően. A mai videó egy kis enyhülést hoz majd erre a problémára. A sorozat kilazítja a fáradt karjaidat, új energiával tölti fel a vállaidat, szabad áramlást hoz a nyakadba, a tüdő és a szív energiavonalait tisztítja, és igazi felfrissülést hoz mentálisan is. 

Napi téma

A mai videónk jin jóga gyakorlás. Ha szeretnél többet tudni erről a jógastílusról, olvasd el az alábbi leírást.
A Jin jóga

Látogass el Facebook oldalunkra is!

6. nap

Videó elindítása 6-206
A teljes videó megnézéséhez előfizetés szükséges

Kihívást segítő videó

Astanga jóga | 10 perc

Ma 21-re növeljük a Napüdvözletek számát. A 21-es szám több szempontból is különleges. Állítólag a lélek éppen ennyi grammot nyom. Ezt sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudjuk, viszont nem véletlen, hogy a kihívásaink többsége is 21 napos. A megfigyelések szerint ugyanis 21 nap kell ahhoz, hogy egy új dolog, viselkedés, például a jógázás, beépüljön az életünkbe, szokássá váljon.

Figyelem! Újra és újra hangsúlyozzuk, hogy az adott napra ’előírt’ szám csupán ajánlás minden esetben. Olyan célt tűzz ki magad elé, ami reálisan teljesíthető számodra, de azért a komfortzónádon kívül esik, kihívást jelent.
Látogass el Facebook oldalunkra is!

5. nap

Videó elindítása 5-206
A teljes videó megnézéséhez előfizetés szükséges

Kihívást segítő videó

Astanga jóga | 10 perc

Ma ismét 18 Napüdvözlet szerepel a programban, de most kísérletezz egy kicsit, hogy kiderüljön, hogyan tudod a legjobban beosztani az erődet. A gyakorlatokat végezheted ugyanabban a tempóval, áramlóan, könnyedén, az egy kiegyensúlyozott gyakorlás. De megpróbálhatod a köröket más-más tempóban végezni. Reggel dinamikusabban, este lassabb áramlásban, időt hagyva a hosszú nyújtásokra. Egy gyakorláson belül is változtathatod a tempót. Például végezz 3 kört lassabban, ráhangolódásképpen, utána 12 kört frissebb ritmusban, és a 3 levezető körben a hosszabb nyújtások, lecsendesítő kitartások domináljanak.

Napi téma

Kollégánk, Lili a Facebook történetekben és Instagram storyban látható pár perces videóbejelentkezéseiben minden nap beszámol az aznapi, kihívással kapcsolatos ‘kalandjairól’. Látogass el te is a Facebook oldalunkra, és oszd meg velünk tapasztalataidat.

4. nap

Videó elindítása 4-80
A teljes videó megnézéséhez előfizetés szükséges

A 21+7 nap programját úgy állítottuk össze, hogy a Napüdvözlet gyakorlásokkal töltött napok közé beiktattunk más videókat is. Ezek a videók, egyrészt támogatják a Napüdvözlet mozdulatsor tökéletesítését, másrészt növelik az erőnlétet, és átmozgatják azokat az izomcsoportokat is, amelyek a Napüdvözletek során kevésbé vannak igénybe véve.

A Napüdvözletek gyakorlását, és a hétköznapi életünket is megnehezítheti a hátsó comb izom („combhajlító” izom) merevsége. Alkatilag, és az ülő életmódnak köszönhetően ez a probléma rengeteg embernek okoz derékfájást, vagy más, mozgásszervi megbetegedést. Répássy Erikával készült videónk rendszeres gyakorlása a rugalmasságot helyezi fókuszba, segít megóvni az egészséged, és támogatja a jógapozók könnyed elvégzését.

3. nap

Videó elindítása 3-206
A teljes videó megnézéséhez előfizetés szükséges

Kihívást segítő videó

Astanga jóga | 10 perc

Már egész jól belejöhettél a gyakorlásba, ezért ma próbálkozz meg
18 kör Napüdvözletettel.
A koncentrációval hogy állsz? Sokszor elkalandozik a figyelmed gyakorlás közben? Tégy ellene! Először is minimalizáld a zavaró körülményeket. A mobilodat kapcsold ki (kivéve, ha azon nézed a videót)! Keress egy nyugodt sarkot a lakásban, ahol nem szól a tévé, nem járkálnak fel-alá a rokonok, házikedvencek. Most csak magadra figyelj. Figyeld, hogy mozdul a lélegzeted, hogy áramlik a tested, figyeld, ahogy hozzáérsz a földhöz, majd elemelkedsz róla, és, hogy ezek milyen érzéseket keltenek benned. Most csak te vagy.

Napi téma

A megfelelő légzés a koncentrációban is segít. Próbáld ki a kis videónkban bemutatott, az astanga jógában is alkalmazott uddzsáji légzést. Fontos, hogy semmiképp se erőltesd! Ha feszülté, kapkodóvá válna a légzésed, lassíts és találd meg a számodra ideális ritmust, majd folytasd a napüdvözletet a lassú, egyenletes légzéssel.
Az uddzsáji légzés hangja a tenger morajlását vagy a szél zúgását idézi.
Szerepe:
 • mint pratjahára technika, az érzékek visszavonásával segít befelé fordítani a figyelmet,
 • felmelegíti a testet,
 • létrehozza a torokzárat (dzsalandhara bandha)
 • lassítja a légzést, ami megnyugtatja az idegrendszert, oldja a feszültséget,
 • a légzés változása fontos információhordozó: ha szétesik, felgyorsul, egyenetlenné, zihálóvá válik, a gyakorlásunk nem megfelelő irányú, intenzitású. Ha a légzés lágy és folyékony, a helyes attitűddel gyakorlunk.
Látogass el Facebook oldalunkra is!

2. nap

Videó elindítása 2-206
A teljes videó megnézéséhez előfizetés szükséges

Kihívást segítő videó

Astanga jóga | 10 perc

Tegnap remélhetőleg mindenkinek sikerült elsajátítania a Napüdvözlet gyakorlatsort, úgyhogy ma növeljük a tétet. Készítsd be a számoláshoz szükséges két tálat és kavicsokat, babot vagy ami segít neked ebben, és matracra fel! Mielőtt elkezded a mai napra ajánlott 12 Napüdvözletet, legyen egy kis csend, ráhangolódás, irányítsd befelé a figyelmedet.

Figyelem! Kihívást segítő videónkban 18 Napüdvözlet szerepel, de csak akkor csinálj ma annyit, ha nagyon kevésnek érzed a mára javasolt körök számát.

Napi téma

A Napüdvözlet gyakorlása során előfordulhat, hogy a csuklód kevésbé bírja a terhelést. Próbáld ki a lejjebb található „Csukló védelme” című rövid videónkat is, melyben tippeket kapsz ennek elkerülésére vagy enyhítésére.

Látogass el Facebook oldalunkra is!

1. nap

Videó elindítása 1-207
A teljes videó megnézéséhez előfizetés szükséges

Napüdvözlet oktatófilm

Astanga jóga | 10 perc

Végre eljött a kihívás napja, nagy örömmel köszöntünk a résztvevők között!

Ha elolvastál minden tudnivalót az oldalunkon, és bejelentkeztél, már el is kezdheted az első videónkat. Ma Varga Judit megtanítja neked az egyik alap Napüdvözletetet, az astangából ismert “A” verziót.

Van már megerősítő mondatod? Ha még nincs, „Megerősítő mondat (Sankalpa)” című videónkban, Varga Judit segít megalkotni a saját szankalpádat, amely segítségedre lehet az elkövetkező 28 napban.

Látogass el Facebook oldalunkra is!

Napi téma

Blogbejegyzésünkben elolvashatod, hogy mi is az a Napüdvözlet, és miért olyan fantasztikus gyakorlatsor.

Legyen jókedvű a napod, indítsd Napüdvözlettel!

Megerősítő mondat (sankalpa)

Megerősítő mondat (sankalpa)

Lassíts és koncentráld a figyelmedet - Uddzsáji légzés

Lassíts és koncentráld a figyelmedet - Uddzsáji légzés

A csukló védelme

A csukló védelme