JógaKlikk -  Online jógaórák

Szép tartás, egészséges hát - modern gerincterápia jógával

Publikációk hozzászólás 2014-08-17

A gerincedet nemcsak akkor fontos edzened, ha egész nap ülsz: ez a rész tested fő vonala, így nagyon lényeges, hogy egészséges legyen. Nem utolsósorban pedig a tartás miatt is fontos, hogy rendszeresen megdolgoztasd a gerincedet.

Jógaiskolánkban ezen a héten a gerincjógával ismerkedhetsz meg, amely ötvözi a többezer éves jóga gyakorlatait és a modern anatómia és gerincterápia ismereteit. Célja a fizikai test egészségének helyreállítása, mely a helyes testtartással és légzéssel kezdődik.

Forrás: Thinkstock

Elsődleges szerepe a megelőzés, illetve utókezelés; ugyanakkor a már kialakult elváltozásokat (súlyos gerincferdülés, porckorongsérv, isiász stb.) szakorvos segítségével kell kezelni.

A testtartás javításán túl az élettani hatásai közé sorolandó, hogy erősíti, lazítja és nyújtja az izomzatot, segít oldani a stresszt, növeli a fizikai és pszichikai teherbírást, segít az ülő életmód negatív fizikai hatásainak enyhítésében.

Life.hu tipp

A gerincjógaórákon viszonylag könnyen kivitelezhető gyakorlatokkkal találkozhatsz, ezért érdemes ezzel a jógastílussal elkezdeni jógázni. E heti ingyen JógaKlikk videónkban egy 30 perces ízelítőt kaphasz gerincjógából Diószegi Ádámmal. Ha teheted, próbáld ki!


Cimkék:

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be! Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás. Légy az első hozzászóló!