JógaKlikk -  Online jógaórák

Ismerd meg a világ legnépszerűbb jógatípusát! Iyengarra emlékezünk

Publikációk hozzászólás 2014-09-07

Augusztus végén, életének 96. évében örök nyugovóra tért Bellur Krishnamachar Sundaraja Iyengar, a modern jóga atyja. Iyengarnak meghatározó szerepe volt abban, hogy a jóga eljutott és mindenki számára elérhetővé vált a nyugati világban, ezt a módszert gyakorolják a legtöbben a világon. Ezen a héten rá emlékezünk.

Iyengar (ejtsd „ájengárnak") Bellurban látta meg a napvilágot 1918-ban egy szegény család tizenegyedik gyermekeként. Sokat betegeskedett, az orvosok azt jósolták, hogy nem éli meg a 20 évet sem. 15 éves korában Mysore-ba költözött, ahol nővére férje, az ismert jógi, T. Krishnamacharya kezdte tanítani. Számos könyvet publikált, amelyek közül a legismertebb a Jóga új megvilágításban. Módszere millióknak segített megtalálni az egészséget és az érzelmi, mentális egyensúlyt.

Forrás: www.stillyoga.com

Mi az Iyengar-jóga?

"Ha a test nem éri el a szabadságát, az elme szabadsága nehezen elérhető vágy marad" - mondta. A pózok alapja a precizitás, a biztonság és a mélység. A tanítás az egyvonalúságra helyezi a hangsúlyt: ha a test a pózokban bizonyos vonalakat követ, akkor biztonságosan tudsz maximális eredményt elérni a hajlékonyság, az erőnlét és a jó közérzet terén. Az óra többnyire könnyen végrehajtható pózokból indul, innen jut el a haladóbb ászanákig. Ez azt is jelenti, hogy ekkor már hosszabb ideig ki kell tartani a pózokat.

Life.hu-tipp

Az Iyengar-módszer a minőség és szakértelem garanciája, Magyarországon 10 éve tartanak oktatóképzést. Gyakorolj Iyengar-jógát ezen a héten ingyenes 45 perces JógaKlikk videónkkal, és vidd tovább a tudást!


Cimkék:

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be! Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás. Légy az első hozzászóló!