JógaKlikk -  Online jógaórák

Üdvözöld a Napot a Jóga Világnapján

Publikációk hozzászólás 2024-06-20

2014. december 11-én az ENSZ Közgyűlése június 21-ét, a nyári napforduló napját, a Jóga Nemzetközi Napjává nyilvánította, Narendra Modi, indiai miniszterelnök kezdeményezésére, ami azóta is világszerte nagy népszerűségnek örvend.

Csodálatos dolog, hogy van egy olyan nap, amikor az egész világ együtt ünnepel és megemlékezik a jóga fontosságáról és pozitív hatásairól.

A nyári napforduló az a nap, amikor az északi féltekén a leghosszabb a nappal és a legrövidebb az éjszaka. Ezen a napon kezdődik el hivatalosan a csillagászati nyár. Ez az éltető napfény tündöklő ragyogásának ünnepe.

Mi lehetne ennél jobb alkalom a jóga szerelmesei számára, hogy együtt ünnepeljék a jóga csodálatos gyakorlatát?

Ezen a napon világszerte számos esemény és tevékenység vár minket, beleértve ingyenes jógaórákat, bemutatókat, workshopokat és jógás találkozókat. Ezek az események azért vannak, hogy népszerűsítsék a jóga gyakorlását és felhívják a figyelmet a testi, lelki és szellemi egészségünk szempontjából nyújtott előnyeire. Ráadásul még a jóga szerelmeseit is összehozzák a világ minden tájáról!

De várj csak, van még egy izgalmas része ennek a történetnek! A jóga világnapját nem véletlenül tartjuk épp a nyári napfordulókor. Az indiai hagyomány szerint a nyári napforduló a Dakshinayana kezdetét jelenti, ami egy hat hónapos időszakot foglal magában. Ez az időszak a nyári napforduló és a téli napforduló között található. A jóga hívei számára ez a periódus különleges jelentőséggel bír, mivel más kapcsolatot alakítunk ki a bolygóval ebben az időszakban.

Van még egy érdekes elem ebben a történetben. A hindu mitológiában Shiva, az első jógi (ádi jógi), ezen a napon kezdte meg a jóga tanításainak átadását az emberek számára, így ő lett az első guru (ádi guru). Ez a jóga hagyományának és tanításainak a mitológiai eredete. Tényleg fantasztikus, nem igaz?

Tehát, a jóga világnapja egy olyan ünnep, amikor az egész világ arra emlékezik, hogy mennyit ad a jóga az életünknek. Ez az alkalom remek lehetőség arra, hogy belevágj a jóga gyakorlásába, kipróbálj új dolgokat és találkozz másokkal, akik szintén rajonganak a jógáért. Vegyél részt az eseményeken, oszd meg a jóga szeretetét és érezd, hogyan változik meg az életed a jóga által!

Legyen egy örömteli és teljes jógázással teli napod!

Ehhez segítségül hoztunk most Neked egy olyan jógavideót, amelyben a napüdvözlet gyakorlatsor csínját-bínját sajátíthatod el, hogy aztán ha szeretnéd, akár nagyobb közösségekkel együtt is gyakorolhasd azt!

Kattints IDE és gyakorold a napüdvözletet ENNEK a videónak a segítségével!

Fekete-Páris Eszter


Cimkék: jóga gyakorlás napüdvözlet nap üdvözlet jóga világnapja nemzetközi jóganap nyári napforduló napforduló

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be! Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás. Légy az első hozzászóló!