JógaKlikk -  Online jógaórák

Tavaszi fáradtság ellen: jógázz!

Publikációk hozzászólás 2016-03-13

Hiába sütött ki végre a nap, és került le a nagykabát, a fáradtságtól alig bírsz kikászálódni az ágyból, kialvatlan, ingerlékeny vagy, a tested nehézkes, az ízületeid be vannak rozsdásodva, a fejed kóvályog, és semmihez sincs kedved? Ha ezt tapasztalod, akkor sem kell feltétlenül orvoshoz szaladnod, a legvalószínűbb diagnózis: tavaszi fáradtság!

A szervezet természetes reakciója ez, amit leginkább a hormonális ingadozás okoz. A több fény hatására a melatonin (alvási hormon) termelődése csökken, és szerotoninból (boldogsághormonból) több lesz – de az átálláshoz idő kell. Az átmeneti zavarokat átvészelve később kevesebb alvásra lesz szükséged, és a szerotonintól örömtelibb napok várnak rád. 

Forrás: Thinkstock

A tavaszi fáradságot a vitaminhiány és a lerakódott méreganyagok is fokozzák. Ennek több kiváló ellenszere is van, az egyik: jógázz!

A méregtelenítésben többféleképpen is segít a jóga: amellett, hogy serkenti a keringést, és a zsigeri zsírszövetek ellen is felveszi a harcot, a mentális és az érzelmi méregtelenítésben is segít. Jógával ráadásul a tavaszi fáradtság egyik legkellemetlenebb tünete, az álmatlanság is kezelhető.

Forrás: Thinkstock

Ha nincs meg a napi alvásadagod, mintegy önmagát gerjesztő folyamat, a feszültség csak gyülemlik benned, ami azután még kevésbé hagy aludni. A jóga a feszültségoldás egyik leghatékonyabb ellenszere, mindamellett a hormonháztartás harmonizálásába is besegít.

Ez a gyakorlatsor segíteni fog!
Ezen a héten a Iyengar jóga metódus alapján, kifejezetten álmatlanság ellen összállított 45 perces gyakorlatsort végezhetsz el otthonról ingyen a JógaKlikkel! Kattints a videóért!

Cimkék:

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be! Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás. Légy az első hozzászóló!