JógaKlikk -  Online jógaórák

Kínlódsz a menzesz alatt? Jógázz!

Publikációk hozzászólás 2013-12-15

Sokféle nő létezik végtelen genetikai és fizikai adottságokkal, így természetes, hogy a havi ciklust sem egyformán élik meg.

Sokféle nő létezik végtelen genetikai és fizikai adottságokkal, így természetes, hogy a havi ciklust sem egyformán élik meg. 

Lehet, hogy fiatalon örökmozgó vagy, nem ijedsz meg a fizikai nehézségektől, imádsz tornázni, táncolni és mivel a havi ciklust is elég könnyedén veszed, csak akkor mented fel magad a testnevelésóra alól, ha egy hosszú (esetleg átbulizott) éjszaka után nehéz lenne több kört futni az iskola körül? Aztán jön a menedzser életmód a maga férfias, kérlelhetetlen keménységével és mint annyian, te is beleesel a "semmi nem látszik, tudomást sem veszek róla" hirdetések csapdájába?

Az is lehet, hogy a menstruáció a kezdetektől kiüt a nyeregből, képtelen vagy elvégezni a napi teendőket, le kell mondanod a találkozókat, esetleg ki sem dugod az orrod otthonról. Minden nőnek - tünetektől függetlenül - ez a néhány nap is egy lehetőség, amely alkalmat ad a befelé fordulásra. Arra, hogy tudatosítsd, a természet része vagy és csak akkor lehetsz hosszú távon boldog, egészséges, ha harmóniában élsz önmagaddal. Állj meg egy percre, és gondolkozz el a menzesz érzelmi és társadalmi hátteréről, figyeld meg a tested!

Hogyan segíthet a jóga?

A jógában vannak gyakorlatok, amelyeket nem javaslunk menzesz alatt, és vannak, amelyek a segítségedre lehetnek. Rövid videónkat a gyors görcsoldásra javasoljuk - próbáld ki bátran ezt a gyakorlatot!

A menstruáció az első nyomok megjelenésével kezdődik és azok teljes eltűnésével ér véget. A napi gyakorlásod során törekedj a csendre. Nem ez az időszak az, amikor túlzásba kell vinni a mozgást - ilyenkor a csendes, regeneráló jógázás javasolt. A menzesz teljes időtartama alatt a laterális állópózokat végezd a falnál, az ülőpózoknál ülj fel takaróra, hogy több hely legyen a hasadnál, az előrehajlásoknál pedig támaszd meg a fejed egy széken vagy egy hengerpárnán.

Kerüld a kicsavart állópózokat, az ülő, mélyebb csavarásokat, a hátrahajlásokat és egyáltalán ne végezz hasizomgyakorlatokat, illetve fejjel lefelé pózokat, mert ezek megbolygatják a test természetes ürítő rendszerét, energiáját. Ez az időszak ideális, hogy dolgozz a csípő- ill. vállízület mobilitásán, de ha erős napod van, egyszerűen csak pihenj és vond ki magad a napi teendőkből, amennyire csak lehet.

Kíváncsi vagy arra, hogyan segíthet még a jóga? Szánj magadra egy órát és próbáld ki e heti - 2013. december 16-22. - ingyen JógaKlikk videónkat, amely a test és lélek zavartalan egységét teremti meg azokon a nehéz napokon. A videóért kattints ide!


Cimkék:

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be! Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás. Légy az első hozzászóló!