JógaKlikk -  Online jógaórák

Jóga a hídon és a tetőn – Ezért keresd az extrém helyszíneket!

Publikációk hozzászólás 2016-08-15

Jóga hídon, tetőn, parkban, erdőben, vízen, levegőben... Amíg tart a jó idő, számtalan szabadtéri és különleges helyszínen megrendezett jógagyakorláshoz csatlakozhatsz. De miért vonzzák a jógázókat ezek az extrém helyszínek?

Egy-egy különleges helynek különleges rezgése van, ami hatással van ránk. Gondolj bele, milyen más érzés belépni egy katedrálisba vagy egy díszterembe, és mennyire más belépni egy sötét pincébe. Sok jógázónak kellemes, megnyugtató érzés a természetben gyakorolni, vagy egy tetőn a város felett, az ég végtelenjéhez közel, esetleg egy hídon, a Duna áramlása felett.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A nem mindennapi helyek azonban gyakran rendkívüli kihívásokat is hoznak magukkal: fúj a szél, süt a nap, vagy éppen elered az eső, bogarak csatlakoznak a jógázáshoz, vagy egyenetlen a talaj, hullámzik a víz a SUP deszka alatt, a hídon vagy parkban piknikezők vidám nézőközönséget biztosítanak a jógázáshoz.

A jóga egy belső út, és a gyakorlás egyik célja, hogy a változó körülmények, kizökkentő hangok vagy éppen az egyensúlyodból kibillentő jógapózok ellenére is sikerüljön megőrizni a belső csendet és békességet. 

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Ez persze nem megy azonnal, azért is kell külön gyakorolni. Ha már egy csendes, nyugodt szobában, gyertyafénynél könnyen megy a befelé fordulás, jöhet a nagyobb kihívás: erdő, tópart, vagy egy mozgalmas városi környezet, sok jógázó társaságában és szirénázó autók hangjára.

A különleges jógahelyszíneket gyakran éri az a kritika, hogy túlságosan „elszórakoztatják" az elmét, ahelyett, hogy csendességet teremtenének benne. Ez teljesen egyéni, és attól függ, hogy ki hol jár éppen a gyakorlásában: lesz olyan jógázó, aki érdekesnek, szórakoztatónak tart egy-egy helyszínt, és lesz olyan, aki egy stimuláló, ingerekkel teli környezetben is képes befelé figyelni. A lényeg, hogy mindketten gyakorolnak, és a kitartó, rendszeres gyakorlás mindenképpen eredményt hoz.

Tipp!
Ha találtál magadnak egy különleges helyszínt, vidd magaddal a jógaórát: a JógaKlikket egy mobil eszköz segítségével bárhová magaddal viheted!
Ha nincs jógaszőnyeged, ne engedd, hogy ez megállítson: próbáld ki jógaszőnyeg nélkül, és majd később veszel egyet, ha eldöntötted, hogy szükséged van rá :-)
 
Ha szívesen jógáznál a lezárt Szabadság hídon, szeretettel ajánljuk a Flow to the People és a Vinyasa Flow Jóga Egyesület eseményét 2017. augusztus 6. vasárnap 18.00-tól - kattints a részletekért! 

Cimkék:

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be! Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás. Légy az első hozzászóló!