JógaKlikk -  Online jógaórák

Hatékonyabban végeznéd a munkádat? Jógázz!

Publikációk hozzászólás 2015-07-26

Nem vitás, hogy a rendszeres mozgás nemcsak a testünkre, de a szellemi képességeinkre is jótékonyan hat. A jóga különösen javítja a munkavégző képességet, felfrissíti az elmét - olvasd el, mire hat még nagyon pozitívan!

Mondtad már meg ránézésre egy emberről, hogy mivel foglalkozik? Vajon miből következtettél? Biztosan a ruházat, hajviselet és gesztusok is szükségesek a beazonosításhoz, de a legárulkodóbb egy helytelenül rögzült testtartás lehet. Könnyen felismerhető például egy naphosszat a számítógép előtt görnyedő, számok bűvöletében élő ember, akinek az arca sápadt, rossz a tartása, izmai fejletlenek.

Bőven akadnak olyanok is, akik rácáfolnak az előzőekre. Jó hírünk van azoknak, akik viszont nem: aki a testével is foglalkozik és mozog, nemcsak számos betegséget előz meg, de boldogabb is lesz, és a számukra oly fontos szellemi teljesítmény is fokozódik! Ennek felismerésében és kivitelezésében kitűnő választás a jóga!

Forrás: Thinkstock

A jóga a tudatosság gyakorlása, amely során a testi és mentális, valamint az energetikai folyamatok is megfigyelhetők és tudatosíthatók, mint ahogy az is, hogy egyik sincs a másik nélkül!
Ha gondolunk vagy érzünk valamit, annak azonnal lesz egy testi leképeződése, és fordítva: ha akármilyen mozdulatot teszünk, az befolyásolni fogja az elmét, és az életenergia áramlását a testünkben. A rendszeresen jógázók érzékenysége nő, így egyre többet tudnak megfigyelni ezekből a folyamatokból, amelyeket azután irányíthatnak is.

Hogy milyen módon segítheti a jóga a szellemi teljesítményt, íme néhány példa:

- A fizikai gyakorlatok felfrissítik a testet és az elmét, javul a keringés, például az agyi keringés, nő a szellemi teljesítmény.

- A hormonháztartást is harmonizálja a jóga, aminek komoly összefüggései vannak a szellemi kapacitással.

- A kiegyensúlyozott idegrendszer nagyobb koncentrálást tesz lehetővé.

- A jóga finomabb technikái, például a meditáció, javítja a memóriát is!

- A feszültség blokkokat hoz létre a testben és az elmében is, amelyek rengeteg életenergiát kötnek le. Ezeket felszabadítja a jóga, hogy azután értelmesebb, akár kreatív tevékenységre fordíthassuk.

- A testi betegségek, fájdalom összezavarják az elmét, ha ezek nincsenek, nyugalomban foglalkozhatunk a szellemi táplálékunkkal.

A jóga tehát a hasznos technikákon túl elvezet minket ahhoz a tudáshoz, hogy egyik részünk sem jobb vagy rosszabb a másiknál, viszont mindegyik karbantartást igényel, hiszen csak így élhetünk teljes életet, és hozhatjuk ki magunkból a maximumot.

 
Kezdj el magaddal foglalkozni ezzel a 60 perces JógaKlikk videóval, ami ezen a héten neked igyenes!

Cimkék:

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be! Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás. Légy az első hozzászóló!