JógaKlikk -  Online jógaórák

5 perces szeretetmeditáció és emésztést könnyítő gyakorlatok karácsonyra, Neked!

Publikációk hozzászólás 2015-12-22

A készülődés, csodavárás időszaka lassan beteljesedik, és egy egészen különleges, teliholdas karácsony vár ránk a héten. Ideje megállni és megélni az ünnepet, amiben a jóga is segíthet neked!

Végezz el egy 5 perces szeretetmeditációt,  kívánj boldogságot magadnak, a szeretteidnek, kívánj azoknak, akik nem lehetnek veled, azoknak, akiknek nincs kivel ünnepelni, és azoknak is, akik nem érdemlik meg, hiszen a harag ártalmas. Itt az alkalom, tisztítsd meg a szíved! Keress egy nyugalmas helyet, gyújts gyertyát, és végezd el a következő gyakorlatot, ami helyre teszi majd a testedet és a lelkedet, és segít ráhangolódni az ünnepre!

Forrás: Thinkstock

Ha pedig már túl vagy az ünnepi étkezésen, a meghitt pillanatok jóllakottsággal egészülnek ki, illetve esetleg most az egyszer nem voltál teljesen tudatos a mennyiségi kérdésekben, egy egyszerű emésztőlégzés segít megszabadulni a feszítő érzéstől. 

Megmutatjuk, hogyan csináld!

Feküdj kényelmesen a bal oldaladra felhúzott lábakkal. Tehetsz párnát is a fejed alá, esetleg a térdek közé. Végezz el 21 mély légzést orron át mindenféle erőltetés nélkül. Hagyd a légzést szabadon áramolni. Majd gördülj át hanyattfekvésbe, és lélegezz így is 21-szer.

Forrás: Thinkstock

Azután hason fekvésbe helyezkedj, lehet a két tenyér egymáson, és a homlok a kézháton, lábak kicsit szétnyitva, illetve ha ismered, akkor helyezkedj krokodilpózba, és lélegezz szintén 21-szer. Végül a jobb oldaladon végezd el a légzőgyakorlatot.

Life.hu-tipp

Amikor nemcsak az egyszeri túlevés okoz kellemetlenséget, hanem úgy érzed, felborult az emésztésed, ezt a 15 perces, ingyenes JógaKlikk-gyakorlatsort ajánljuk neked. Érdemes kipróbálni!


Cimkék:

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be! Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás. Légy az első hozzászóló!