JógaKlikk -  Online jógaórák

Tengerdy Ágnes

Tengerdy Ágnes (Bir Akal Kaur) E RYT-500

Budapesten nevelkedtem, jelenleg az Egyesült Államokban élek és oktatok, de jóga és meditációs elvonulásokat, kurzusokat szerte a világban tartok. Már általános iskolás koromban szívesen gyakoroltam nehéz ászanákat (jógapózokat). Mestereim szerint az előző életemből felderengő emlékeknek köszönhettem ezt a képességet. 6-7 éves korom körül már kézen jártam és tudtam lótuszban ülni. Mindig is jó tanuló voltam és szomjaztam a tudásra, szerettem utazni, új nyelveket tanulni, kultúrákat megismerni. 17 éves koromtól idegenvezetőként dolgoztam, sokat utaztam, és egy időre messze kerültem a jóga gyakorlásától. A sors úgy akarta, hogy rengeteg különleges, spirituális helyen fordultam meg munkám kapcsán. Egyiptomi piramisok, Királyok völgye, Nílus menti városok, Guatemala Húsvéti körmenete Antiguaban, Mexikó maja, azték Quetzalcoatl templomai, Brazília gyógyító kristályhegye, Rodosz, Kréta misztikuma tárult elém már egész fiatalon. Ezeket a helyeket ‘Tirat’-nak nevezem, mely gurmukhi nyelven energetikai kaput vagy örvényt jelent, és egyfajta megnyílási lehetőségek a magasabb dimenziók irányába.

2002-ben egy lovasbaleset során súlyosan megsérült a jobb lábam. Évekig tartott a rehabilitáció, és úgy tűnt, hogy a térdem nem fog rendbe jönni. A jóga ősi technológiája, a meditáció, a légzés, megerősítések, mantrák segítettek a gyógyulásban. Egy éjszakai “látomás” vezetett erre az útra, pár nappal a rekonstruáló műtétet követően. Szomorúság, kilátástalanság, fájdalom, sírás, sebláz közepette egy hatalmas fény jelent meg pozitív üzenetekkel. Azt sugallta, hogy megfelelő Pranayama (légzés) technikák gyakorlásával, kávé, édesség, húsevés elkerülésével, sok friss gyümölcs, zöldség és tejtermék fogyasztása mellett, a vizualizációs gyakorlatok el fognak vezetni a teljes gyógyuláshoz.

Sok otthoni, ágyban gyakorlást, meditációt, még több Ashram látogatás, jóga kurzus, konferencia, könyvek százánák elolvasása, jógastílusok tanulmányozása és tanárképző tanfolyamok követték.

Egyre inkább magával ragadott a Kundalini Jóga technológiája. Minél több kriyat (meghatározott sorrendű jógagyakorlatok), meditációt végeztem, annál inkább változott a külső-benső tér megélésem, az ízlésem, tanítási stílusom, érzékelésem, érdeklődésem, tudatosságom. Mára finom érzékelő lénynek tartom magam, aki birtokában van az öt elem alakításának.

Nem csupán fizikai gyógyulást biztosít a jóga/meditáció az emberiség számára, hanem a tudatalatti kipucolásával végre jelen lehetünk a jelenben. A “Shabad Guru”, azaz a hang, a szó, Istentől ered és a teremtés alapja. Vissza kell térnünk hozzá, hogy magunk is visszataláljunk saját lelkünkhöz.

2005-ben végleg feladtam az üzleti karrieremet és a jógatanításnak, a spirituális ösvény feltárásának szenteltem az életem. Tanár és tanuló, mester és szolga, buzgó és meghajló, halandó és végtelen vagyok egyszemélyben. Fontosnak találom, hogy mindent tovább adjak, amit tanultam az évek során. Ugyanakkor lényeges az is, hogy valami újat is tanuljak magamról, a jóga, a meditáció és a mantrák hatásairól. Minden olyan nap, amikor nincs kihívás az életemben, elvesztegetett napnak tűnik.

Szerencsés vagyok, hogy emberek százait segíthetek az óráimon, előadásaimon keresztül, és személyes emailek, útmutatások segítségével. Igyekszem folyamatosan továbbképezni magam tanfolyamokon, mesterek, guruk látogatása révén, és persze fontos, hogy példát mutassak embertársaimnak. Pontosan emlékszem arra az időszakra, amikor egy sötét verem alján éreztem magam. Kilátástalannak tűntek a napok és még mozogni sem tudtam. Szűnni nem akaró fájdalmak között éltem. Egészen addig tartott a keresés, kutatás, amíg megtaláltam a “Raja”-t, azaz királyi formát a Kundalinit. Ez maga az életenergia tudatos formája. Mindegy, hogy ehhez a kifogyhatatlan forráshoz mely jógán át kapcsolódunk. Mind ugyanoda tartunk, csak más úton. Ha érdekel, próbáld ki az enyémet, aztán folytasd a sajátodat!

Utazz jól, érezd jól magad, tedd magad annyira boldoggá, hogy ha más meglát, ő is boldog lesz!

Bir Akal Kaur (végtelen, örökké tartó, halálon túli harcos)

 

Elérhetőségeim:
 
2013 augusztus 17 és 2014 február 25 között: USA számom: 00 1 973 842 1903
                                  
2013 augusztus 16-ig és 2014 február 26-tól március 25-ig: magyar számon: 36 30 9 304 184
 
Email: birakalkaur@gmail.comagnes@yogin.hu
 
Soron következő elvonulás Bir Akallal 2014, március 7-8-9-én Kerekerdőn, részletek később.
 
 

 

 

Az oktatók videóinak megtekintéséhez tekintsd meg ajánlatunkat!

Tengerdy Ágnes videói