JógaKlikk -  Online jógaórák

Szénási Kata

2008 tavaszán szerettem bele végzetesen a jógába. Évekkel előtte többször kopogtatott az ajtómon, egy néhány kedves ismerősömön keresztül, de valahogy úgy látszik még nem volt itt az ideje ennek a nagy szerelemnek.
Furcsa, hogy Kismama jógával kezdtem a pályafutásom, még 2005 végén, akkor néhány alkalommal kísérleteztem a dologgal, de több kellemetlen érzetet is tapasztaltam az órákon, és aggódós első babás kismamaként valahogy ezeken nem tudtam egyszerűen túllépni, azt éreztem ez nem nekem való.
Majd 2008 tavaszán belülről jött egy nagy lendület, késztetés…indulás: JÓÓÓÓGA! És ez teljesen más volt! Az első órámtól kezdve, ami eleinte IYENGAR Jóga volt, imádtam! Kinyitott, földelt, összeszedett, elcsendesített. És végtelenül élveztem az „Utat”! Hogy semmi sem lehetetlen, csak gyakorolj, nyílj, haladj…

2008 tavaszán találkoztam a Tudatos Légzéssel is, amelyet az amerikai Norma Delaney tanít a világot járva. A tudatos légzés összekapcsol a forrással, a Lelkeddel. Segít elengedni mindazt, ami korlátoz, ami nem te vagy, hogy belöled magadba mindazt, ami valójában VAGY.

Rengeteg képzésen vettem részt mind a Jóga világában (IYENGAR Magyarország: Répássy Erika, Tibai Marika óráit látogattam rendszeresen) Iyengar órákon jártam Amszterdamban, Berlinben, Hamburgban. Amerre csak jártam a tudatos Iskolák képzéseit követve, mindenütt meglátogattam a helyi Iyengar órákat is.

Majd 2009 vége felé elkezdtem érezni, hogy az Iyengar jógagyakorlás közben agy pózból a másikba áttáncolni volna kedvem… Hiányzott a dinamikus, táncszerű természetes áramlás… ekkor fedeztem fel, hogy valóban, másnak is eszébe jutott ez, van ilyen jóga is.
Fel is fedeztem az Ashtangát, de leginkább a Vinyasa Flowt.

Heti rendszerességgel jártam Varga Judit óráira (Vinyasa Flow), amennyire 2. babavárásom, majd kisbabám engedte.  A második várandósságomat végig jógáztam, még a 8. hónapban is fejen álltam és lelkesen élveztem Répássy Erika testreszabott ászanáit… Sőt ekkor végeztem el Magyarországon Csiki Mariann Gyermekjóga oktatói képzését is.  Még 7-8 hónapos pocakkal is tartottam gyermekjógát a fiam ovis csoportjának. Imádták, és én is imádtam!

Közben az interneten keresgéltem autentikus Vinyasa Flow Oktatói Képzéseket. Így akadtam Shiva Rea-re, aki pontosan azt tanítja, amire én vágytam, és úgy,ahogy elképzeltem: kreatívan, szabadon, mélyen belül összekapcsolódva az Istennővel..Shiva táncol..a jóga olykor merev diszciplináit új élettel töltve meg, mélyen átgyúrva testet, lelket szellemet.

Amint lehetett, elkezdtem a Shiva által létrehozott Prana Flow Yoga, a Yoga Alliance által elismert Nemzetközi Oktatói Képzését. Így végeztem el a Trance Dance Yoga Oktatói Képzést, valamint a Shiva Shakti Flowt is (Istennő Jóga, Kismamáknak és Nőknek).
Az oktatói képzést 2012 végén fejezem be. Hihetetlen utazás, csodálatosan átalakító, újra és újra inspiráló hömpölygő boldogság folyamként élem meg.
A Prana Flow Yoga tanárai közül Shiván kívül a következő oktatóktól tanultam rendszeresen: Christine May (Németország), Simon Park (USA).

2012 májusában kezdtem el tartani a saját Gentle Body Flow óráimat. (Gyengéd testáramlás) a különböző retreat-jeinken, amelyeket a személyiségfejlesztés, a légzés, a kiteljesedés témakörében tartunk rendszeresen a Holland Párommal. Majd tartottam néhány Trance Dance Yoga Estet Magyarországon, Hollandiában, és végül nyár végén kezdtem el rendszeresebben tartani Gentle Body Flowt.  Csodálatos élmény nekem is, és a résztvevők számára is. 2012 szeptemberében Hollandiába költöztünk, itt tervezem megnyitni a saját stúdiómat a közeljövőben, de tanfolyamaimmal, workshopjaimmal, Trance Dance Estjeimmel továbbra is találkozhatsz Magyarországon,  hiszen vissza-vissza járunk, havi rendszerességgel.

 

Weboldalak:

 www.azujenergia.hu 

www.kataszenasi.com 

http://www.facebook.com/pages/Gentle-Body-Flow-Yoga/520934354587572

Az oktatók videóinak megtekintéséhez tekintsd meg ajánlatunkat!

Szénási Kata videói