JógaKlikk -  Online jógaórák

Illés Flóra

2004-ben kezdtem jógázni. Évekig elhivatottan az ashtanga vinyasa rendszerében gyakoroltam, és ebben is szereztem meg tanárképesítésemet 2009-ben Hollandiában. Eljutottam az ashtanga jóga bölcsőjébe, Mysore-ban gyakoroltam, majd tanítottam Thaiföldön, Németországban és itthon. Ezekben az években találtam rá a yin jógára, ami tökéletes kiegészítője a dinamikus stílusú jógagyakorlásnak. Lassú, meditatív, és nagyon hamar elvisz önmagunkhoz. A kínai gyógyászat, a hatha jóga és a buddhista filozófia találkozása, és a test energiapályáinak tisztításával ébreszti fel a jógázó öngyógyító erejét. A mindennapos aktív, kiáradó életvitelem után belső csendre, intimitásra és lágyságra találtam a yin jóga által, és több időt arra, hogy meghallgassam, mit üzen a testem a jógamatracon. A tanítványaim is nagyon igényelték ezt a fajta elcsendesülést a napi rohanás ellenpólusaként, így egyre többet tanítottam yin jógát. Kezdőknek, tapasztalt jógázóknak, fiataloknak és időseknek egyaránt.

A lányom születése előtt kerestem azokat a gyakorlatokat, amik mindkettőnk számára jótékonyak a terhességem alatt. Ekkor végeztem el egy Birthlight kismamajóga oktatói képzést Hollandiában, 2014-ben. A Birthlight rendszer a klasszikus hatha jóga gyakorlatait igazítja a várandósság különböző trimesztereihez, és rengeteget merít az ősi népek ösztönös tudásából a várandósgondozás, a szülésfelkészítés- és kísérés alatt. A jóga ebben az időszakban inkább egy folytonosan áramló tánc, ami gyengéden mozgatja át a kismama testét és lelkét, és finoman készíti elő őt a szülés/születés pillanatára.

2014-ben elvégeztem egy posztnatális jógaoktatói tanfolyamot is a Birthlight rendszerén belül Hollandiában, ahol a szülést követő egy év regenerálódását elősegítő gyakorlatokat tanultam. Ez kiemelten fontos időszak egy nő életében, ahol minden visszarendeződik a nagy megnyílás után. Tapasztalatom szerint még kevesen foglalkoznak ezzel a nagyon érzékeny periódussal, holott kiemelt szerepe lenne a későbbi évek egészségére nézve.

Látogatható óráimmal kapcsolatban az alábbi címen és telefonszámon lehet érdeklődni:

flora_illes@hotmail.com

0670 413 9175

Az oktatók videóinak megtekintéséhez tekintsd meg ajánlatunkat!

Illés Flóra videói