JógaKlikk -  Online jógaórák

Teljesítsd ki magadban a nőt - próbáld ki a női jógát!

Publikációk hozzászólás 2014-10-26

Ebben a világban, ahol kulturális örökségünkből kifolyólag elfojtott terület a női identitás, a nők felvértezik magukat. De nem azzal, ami a nőknek az igazi erejét adhatná, és ami képes szebbé tenni a világot – a nőiség, a teremtés, az anyaság örömteli megélése -, hanem a férfias megoldásokkal.

A jóga szerint a test és az elme elválaszthatatlan. Az egyensúlyvesztett állapotok megjelennek a fizikai testben is betegségek formájában, mentálisan és energetikailag is. Az egyensúly megbomlása a férfiakat is nagy feladat elé állítja. Nem csoda, hogy mindkét nem keresi a saját nemi szerepét. A számos téves előítélet mellett, ami a jógázástól a férfiak többségét távol tartja, a jógatermek nemi aránya azt mutatja, hogy a nők ebben az útkeresésben fogékonyabbak a tudatos, szelíd, belülről építkező megoldásokra, amelyeket a jóga is felkínál. Bár alapvetően a jógát férfiak találták ki, és a klasszikus vonal gurujai mind férfiak, a nők a tudatosság tükrén át meglelik benne azokat a válaszokat is, amelyek saját nőiségük kiteljesedését támogatják.

Tanuld meg a JógaKlikkel egy női energiákat kiegyensúlyozó pózt, az ardha chandrászanát:

A jóga visszavezet saját természetes létezésedhez. A női-férfi energia mindenkiben egyszerre van jelen, e két erő kiegyensúlyozására a férfiaknak ugyanakkora szükségük van, mint a nőknek, éppen ezért bízunk benne, hogy a jövőben egyre több férfi keresi fel a jógatermeket.

A Nőijóga viszont kifejezetten nőknek szól, a hatha jóga gyakorlatait alkalmazza a női egészség helyreállítására. A fizikai testet a modern intimtorna hatákonyságával képes kezelni, míg az energetikai és mentális történésekhez a klasszikus jóga ősi, számunkra mégis újszerű szemléletével közelít.

Próbálj ki egy 60 perces nőijóga órát akár otthonról online, és írd meg a tapsztalataidat! A videót itt megnézheted!


Cimkék:

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be! Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás. Légy az első hozzászóló!