JógaKlikk -  Online jógaórák

Viszlát, tunyaság - jöhet a kihívás?

Publikációk hozzászólás 2015-11-08

Ha vannak álmaid, amelyek megvalósítható és jól körülhatárolható célokként is megfogalmazhatóak, már egy lépést tettél a boldogság és siker felé. Azonban előfordulhat, hogy elveszted a motivációt, nem fejlődsz, beleszürkülsz a hétköznapokba. Ilyenkor kell valami, ami felráz, mondjuk egy kihívás!

A nagy, hosszú távú célok meghatározásához kell némi tudatosság, és jó, ha kisebb lépésekre, célokra lebontható az odáig vezető út. Na, és amire még szükséged lesz, azt a jógában úgy hívjuk, hogy tapasz – a tűz, a lángolás, vagyis a kitartás, akaraterő, a jó értelemben vett lemondás. 

Forrás: Thinkstock

Növeld a tapaszt!

Erre is jó egy kihívás. Egy olyan teljesítmény, amely nem megy egyből; kell hozzá kitartás, idő, akarat és elhatározás. Kihívást bőven tartogat a jóga! Ha egy bonyolult ászanát gyakorolsz hetekig, és azután sikerül, az hatalmas erőt ad,  ha mantrázol huzamosabb ideig egy bizonyos mantrát, elképesztő a változás. Kevés olyan jógagyakorlat van, amelyet hűséges gyakorlással ne sikerülne kivitelezned. Ha ezt megtapasztalod, onnantól a lehetetlen csak egy szó. 

Ha azt akarod, hogy visszatérjen a fény a szemedbe, csinálj meg egy jógakihívást!  Ne erőből, ne önsanyargatással, hanem tiszta szándékkal, erős elhatározással.  A gyakorlásodban megtapasztalható látványos fejlődésen kívül a személyiségeden, a fizikai, szellemi és mentális teljesítményeden is javít majd a kihívás, jóval túlmutatva a jógaszőnyegen. 

Tipp
Gyakorold a jóga legismertebb kötött gyakorlatsorát, a napüdvözletet 18-szor, 21 napon át! Segítenek ebben az alábbi videók:
Napüdvözlet oktató videó - kattints ide!
18 vezetett napüdvözlet - kattints ide! 

Cimkék:

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be! Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás. Légy az első hozzászóló!