JógaKlikk -  Online jógaórák

Vedd fel újra a fonalat! Tuti gyakorlatok a koncentráció javítására

Publikációk hozzászólás 2015-08-17

Nyaralásból kipihenten visszatérve hirtelen nyomasztóan sok feladatunk gyűlhet össze - iskolakezdés, új projektek, lakásátalakítás... Jó lenne most koncentrálni, és hamar túllenni a kötelező tennivalókon, nyugodtan visszarázódni a hétköznapokba anélkül, hogy a sok feladat miatt stresszelnénk frissen kipihent önmagunkat. A jóga ebben is segít!

Koncentrálj!

A keresztirányú gyakorlatok, az egyensúlypózok, a meditáció mind hatásosak lehetnek, de íme egy gyakorlat, ami tuti tipp minden nagyobb koncentrációt igénybe vevő tevékenység, pl. vizsgák előtt:

- Állva hunyd le a szemed, és figyeld meg az egyensúlyod.
- Nyújtsd ki a karodat fölfelé.
- Bal kar indul előre, a jobb hátra, mindkettővel körözz ellentétes irányba, mindig fönt találkoznak a karok, de folyamatos a mozgás, amit érdemes összehangolni a légzéssel.
- Ha ez már megy, akkor a jobb láb is bekapcsolódhat, kezdj el biciklizni vele előre.
- Néhány körzés után megfordul az irány, bal kar indul hátra, jobb előre és lábbal hátrafelé biciklizz.
- Ugyanezt végezd el a másik oldalra is, vagyis jobb kar indul előre, bal hátra, és a bal láb előre biciklizzen, majd ezen az oldalon is fordítsd meg az irányt.

Forrás: Thinkstock

Figyeld meg újra az egyensúlyodat behunyt szemmel. Változott valamit? Ha a gyakorlat nehéz neked, végezd csak a karkörzést, és gyakorolj, gyakorolj...

Ha nem vagy elég tudatos, beszippanthatnak a feladatok, és csak sodródsz utánuk, könnyen úgy érezheted, hogy nem nálad van a kormány. Az évkezdésbe éppen ezért védekezésül kalkulálj bele időről időre egy alapos jógagyakorlást. Teremts néha csendet, mert a csendben érkeznek a válaszok!

    Life.hu-tipp
E heti ingyen JogaKlikk-videónkkal egyensúlyba hozhatod magad! Íme a 15 perces meditáció egy megerősítő mondattal - mindezt gyakorolhatod IDE kattintva!    

Cimkék:

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be! Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás. Légy az első hozzászóló!