JógaKlikk -  Online jógaórák

Tavaszi csakra teszt: melyik energiaközpontod igényel figyelmet?

hozzászólás 2017-03-05

Ahogy a fizikai testünket erek és idegek hálózzák be, amelyek vért, tápanyagot, oxigént és információt szállítanak, az energia testünket energiacsatornák (nádik) hálózzák be, amelyek energiát (prána) és információt (csitta) szállítanak. A nádik kereszteződésénél energaiörvények, csakrák biztosítják az energia megfelelő áramlását. Ugyanúgy, mint egy körforgalomban az autók: nem jó, ha túl gyors vagy túl lassú a forgalom, egyenletes áramlásra törekszünk.

 

 

A gerinc mentén futó három fő nádi kereszteződésénél hét fontos energiaközpontot, csakrát azonosítunk. Ezekről korábban már írtunk, külön-külön bejegyzésben.

Most egy rövid kérdéssorral letesztelheted, hogy melyik csakrád szorul gondozásra, harmonizálásra. Ha legalább két kérdésre igen a válasz, foglakozz tudatosan az adott energiaközponttal! Ha azonosítottad a problémás területeket, kattints az adott csakra nevére az erről szóló cikkért, ahol gyakorlatokat és videókat is ajánlunk!

1. Gyökércsakra – Muladhara csakra

Gyakran és hosszabb időn keresztül fáradtnak, kimerültnek érzed magad? Nehezen alszol el, nem tudsz rendesen pihenni? Gyakran érzel bizonytalanságot, félelmet, szorongást? Jellemzőek rád a negatív gondolatok, az életkedv hiánya? Gyarkan fáj a lábad, talpad, bokád, térded?
A Gyökércsakra

2. Szakrális csakra – Szvadhisztana csakra

Gyakran ragaszkodsz, nehezen engedsz el dolgokat? Gyakran irányítanak az érzelmeid? Nem szereted, ha megérintenek, vagy pont állandóan érintésre vágysz? Gyakran keresel megerősítést kívülről, másoktól vagy a tükörből, vagy közösségi médián keresztül? Gyakran van szorulásod, vizeléssel, szexualitással kapcsolatos panaszod?
A Szexcsakra

3. Köldökcsakra – Manipúra csakra

Gyakran akarsz uralkodni másokon, irányítani másokat? Dühös leszel, ha a dolgok nem úgy történnek, vagy mások nem úgy viselkednek, mint eltervezted? Gyakran félbehagyod, amit elkezdtél? Gyakran van gyomorégésed, refluxod, emésztési problémáid? Cukorbeteg vagy?
A Napfonat Csakra

4. Szívcsakra – Anahata csakra

Nehezedre esik együttérezni, empátiát érezni mások, vagy mások problémái iránt? Gyakran megbántódsz és nehezen bocsájtasz meg? Nehéznek érzed, hogy közel engedj magadhoz másokat? Gyakran van légúti betegséged?
A Szívcsakra

5. Torokcsakra – Vissudha csakra

Nehezen fejezed ki magad? Gyakran félreértenek, vagy te értesz félre másokat? Nehezedre esik több ember előtt beszélni? Sokat beszélsz, vagy pont túl keveset, alig szólalsz meg? Gyakran fáj a torkod, köhögsz, vagy fáj a füled?
A Torokcsakra

6. Homlokcsakra/Harmadik Szem – Adzsna Csakra

Gyakran fáj a fejed, migréned van? Gyakran vannak rémálmaid? Nehezen képzeled el a jövődet? Nagyon élénk a fantáziád, vagy pont hogy nehezen tudsz vizualizálni? Nehezen találod meg a motivációt magadban? Gyakran fáj a szemed, könnyezik vagy kiszárad, látászavaroktól szenvedsz?
A Harmadik Szem

7. Koronacsakra – Szahaszrára Csakra

Gyakran vagy boldogtalan, és elégedetlen önmagaddal? Nehezen találsz belső békére, belső nyugalomra? Gyakran vagy cinikus, ha a spiritualitás kerül szóba? Gyakran érzed úgy, hogy nem jó helyen vagy? Gyakran érzed azt, hogy eltávolodsz a testedtől, távolról szemléled, vagy nem vagy kapcsolatban vele?
Koronacsakra - elfogadás és megelégedettség

 

Varga Judit


Cimkék:

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be! Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás. Légy az első hozzászóló!