JógaKlikk -  Online jógaórák

Mellnagyobbítás jógával - Lehetséges?

Publikációk hozzászólás 2013-10-21

Magyarországon a plasztikai sebészeti beavatkozások közül a mellkorrekció a legnépszerűbb. Sokan azonban ódzkodnak attól, hogy kés alá feküdjenek, ezért rengeteg csodát ígérő alternatív mellnagyobbító módszer létezik a piacon. Növényi ösztrogén tartalmú pirulák, kézrátétel, masszázs, étrend, hipnózis, melyek többségének hatása nem bizonyított, és akár veszélyes is lehet.

Magyarországon a plasztikai sebészeti beavatkozások közül a mellkorrekció a legnépszerűbb. Sokan azonban ódzkodnak attól, hogy kés alá feküdjenek, ezért rengeteg csodát ígérő alternatív mellnagyobbító módszer létezik a piacon. Növényi ösztrogén tartalmú pirulák, kézrátétel, masszázs, étrend, hipnózis, melyek többségének hatása nem bizonyított, és akár veszélyes is lehet.

Vannak azonban olyan lehetőségek, melyek ugyan nem ígérik, hogy egy hónap alatt A kosarasról C-re cserélheted a melltartódat, viszont optikailag garantáltan teltebb és feszesebb lesz a cicid. A jóga ebben is segíthet, a megoldás pedig a mellkasnyitás! Ezzel ugyanis a rövidülésre hajlamos mellizmokat nyújtjuk, és a nyúlásra, elgyengülésre hajlamos hátizmokat erősítjük. A lapockák közelebb kerülnek, rendeződik a vállöv helyzete, visszaáll a kibillent izomegyensúly. Kiemelkednek a bordák, így a mell optikailag nagyobbnak látszik. De ne gondold, hogy a nem várt jókedved oka csak a környezetedből érkező, megszaporodott elismerő pillantás lesz. Hiszen a jógagyakorlatok következtében:

Forrás: Thinkstock

1. Megtapasztalhatod az érzéseid pozitív változását: szeretet, befogadás, nyitottság, szabadságérzés, bizalom, nyíltszívűség, megbocsátás. Ennek oka lehet, hogy az ember érzései, problémái nyomot hagynak a testen. Ha a szív ellen sok támadás érkezik, szintén jellemző lehet ez a védekező testtartás. Ám ez fordítva is igaz: testtartásunk hat az érzelmi, mentális állapotunkra. Dolgozz tehát a testtartásodon, és jógázz!

Tipp:
 

Próbáld ki: menj végig az utcán lógó orral, zárt mellkassal. Azután sétálj végig ezen a szakaszon kitárt mellkassal, felszegett állal. Figyeld meg az érzelmeidre gyakorolt hatást!

 

2. A hanyag tartás kialakulásáért elsősorban az ülő életmód a felelős, azonban a sok ülés az iskolában, irodában nemcsak hát- és derékfájást okoz, hanem a belső szervek megfelelő működését is gátolja. A zárt mellkas csökkenti a tüdőkapacitást és nehezíti a szív munkáját. A jógagyakorlásnak köszönhetően több lesz a levegőd, és kevesebb lesz a hátfájás!

3. A jóga a hormonokra is hatással van. A genetikai tényezőkön kívül a hormonok alakítják a női mell alakját és méretét. A kiegyensúlyozatlan hormontermelés negatívan hathat a mell növekedésére és fejlődésére. A rendszeres jógagyakorlás a hormonháztartás működését is harmonizálja, így befolyásolhatja a mell méretét is, különösen serdülőkorban.

Thinkstock

Akik a jógának köszönhetik tökéletes testüke

 

4. A mellkasban rengeteg feszültséget gyűjtünk. Ezeknek az oldásában is segít a jóga, így az idegrendszer működését is egyensúlyba hozza, kiegyensúlyozattabbá tesz, és elűzi a stresszt.

5. A mellkas nyitása és a mellizmok rendszeres, széles spektrumon történő átmozgatása serkenti a nyirokkeringést a mellekben. Ezáltal egészségesen tartja a hónalj alatti nyirokcsomókat, segíthet megelőzni a mellrák kialakulását. Olyan különleges élethelyzetekben, mint a várandósság vagy a szoptatás, a rendszeres mellkasnyitás segít felkészülni a szoptatásra, a szoptatós anyukáknak segít a tejtermelésben és a tej megfelelő kiürülésében.

Gyakorold ezt a pár perces JógaKlikk videót rendszeresen, és oszd meg a tapasztalataidat a videó alatti kommentekben!

Jógázz otthon! Ha szeretnél még több és hosszabb, elmélyültebb gyakorlást, akkor a JógaKlikken a héten ingyen nézheted Csilla 30 perces mellkasnyitó óráját ide kattintva. 


Cimkék:

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be! Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás. Légy az első hozzászóló!