JógaKlikk -  Online jógaórák

Lélekben is szabadon

AUM Percek hozzászólás 2013-06-19

Munkahelyi stressz a havi terv elérése miatt, közlekedési dugó úton egy tárgyalásra, otthon a lakás kitakarítása az esti vendégek érkezésére— valljuk be, ismerősen hangzik számunkra. És még megannyi idegfeszítő perc, idegesítő élethelyzet és határidők tömkelege teszi napjainkat nehezebbé.

Munkahelyi stressz a havi terv elérése miatt, közlekedési dugó úton egy tárgyalásra, otthon a lakás kitakarítása az esti vendégek érkezésére— valljuk be, ismerősen hangzik számunkra. És még megannyi idegfeszítő perc, idegesítő élethelyzet és határidők tömkelege teszi napjainkat nehezebbé.

Nehéz, és egyre nehezebb mindent bezsúfolni abba a 24 órába, megfelelni a magunk, és a már nem rohanó, sokkal inkább sprintelő világ elvárásainak. Hiába olvastuk a Titok c. könyvet, hogy átszellemüljünk és megtaláljuk a boldogságot, vagy hallgatjuk meg számtalanszor az okosoktól, hogy ne stresszeljünk, mert árt az egészségnek, a gyakorlatban ezt mégsem olyan könnyű megvalósítani.

Jó hírünk van, nem is olyan nehéz elindulni az úton a lelki életünkben megélhető szabadság felé. Bemutatunk most 3 könnyen betartható lépést, hogy segítsünk.

  1. Először is felejtsük el a félelmet! A félelem ugyanis gátol és leblokkol. Hányszor fordul elő, hogy nem merünk továbblépni, vagy megtenni valamit, mert félünk a következményektől? Inkább maradunk egy rossz kapcsolatban, vagy egy nem kielégítő, unalmas állásban, mert félünk az újtól, még akkor is, ha tudjuk, hogy szebb, jobb jövőt elé nézhetnénk. Hagyjunk hát fel a szorongással és lépjünk bátran előre, élvezzük a szabadságot, élvezzük a döntéseink hatalmát és a változásokat, amit hoznak.
  2. Maradjunk a jelenben! Igen, elcsépelten hangzik, bizonyára rengetegszer hallottuk már azt a közhelyet, hogy éljünk a MOST-ban. Nem is feltétlen Eckhart Tolle tanításait szeretnénk itt népszerűsíteni, de próbáljuk meg egy kicsit élvezni azt, amit az adott pillanat nyújt a számunkra. Sajnos legtöbbször észre sem vesszük, hogy egész mással foglalkozunk, mint ami valójában történik velünk; a barátnőnkkel sms-ezünk az esti programról ebéd közben, vagy masszázs közben gondolatban felvázoljuk az összes másnapi teendőt. Legyünk ott lélekben is, ahol fizikailag vagyunk, élvezzük azt amit csinálunk, és főként annak a társaságát, aki megtisztel vele minket.
  3. Ne keressük a spirituális szabadságot! Ez nem vicc! Minél görcsösebben próbáljuk felfedezni és minél jobban erőlködünk, hogy megtaláljuk a boldogságot, annál feszültebbek leszünk, mert úgy fogjuk érezni, hogy sosem vagyunk elég jók. Lazuljunk el egy kicsit, ne stresszeljük magunkat azzal, hogy tökéletesnek kell lennünk, ehelyett inkább találjunk olyan tevékenységeket, amelyek jót tesznek a lelkünknek és a testünknek egyaránt! Ilyen lehet a jóga, a kirándulás, a kutyasétáltatás, a gyerekek társasága, vagy bármi, amiben tudjuk, hogy jók vagyunk.

    Betartva a fenti 3 pontot lelkileg sokkal felszabadultabbak leszünk, és szilárd alapot nyújtunk ezzel spirituális továbbfejlődésünkhöz is. Élvezzük hát a félelemmentes jelent és lépjünk bátran a változások felé!

 

Ábrahám Erika

Cimkék:

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be! Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás. Légy az első hozzászóló!