JógaKlikk -  Online jógaórák

Jógázz a pihentető alvásért!

Publikációk hozzászólás 2013-10-28

Előfordult már veled, hogy mikor este fáradtan ágyba zuhansz, az agyad nem akar tudomást venni alvási szándékodról, és rendíthetetlenül tovább pörög? Azután az éberen töltött órák miatt stresszelni kezdesz, és szörnyű, kialvatlan idegroncsként indulsz neki a másnapnak? A jóga ezen is segít. Az Ez zsír!oldalain hétről hétre bemutatjuk, mi mindenre jó a jóga - ezúttal következzen az álmatlanság.

Előfordult már veled, hogy mikor este fáradtan ágyba zuhansz, az agyad nem akar tudomást venni alvási szándékodról, és rendíthetetlenül tovább pörög? Azután az éberen töltött órák miatt stresszelni kezdesz, és szörnyű, kialvatlan idegroncsként indulsz neki a másnapnak? A jóga ezen is segít. Az Ez zsír! oldalain hétről hétre bemutatjuk, mi mindenre jó a jóga - ezúttal következzen az álmatlanság.


Ha az éjszaka közepén sem javul a helyzet, és képtelen vagy elaludni, akkor bizony baj van. Pedig elég lehet egy jógagyakorlat is, ami kizökkent. Íme egy egyszerű légzéstechnika, amely segíthet elaludni:
 

A nem megfelelő alvás hosszú távon koncentrációs és memóriazavarokhoz, ingerültséghez vezethet, ráadásul romlik a teljesítmény, nagyobb a baleset kockázata, és depresszió is felléphet. Persze a stresszt nem tudjuk teljesen elkerülni, mindenhol jelen van az életünkben, nem menekülhetünk előle. Meg kell próbálni tehát kezelni. A jóga technikái közül erre számtalan lehetőség van, hiszen a jóga egyik legfőbb célja az idegrendszer csillapítása. A jóga ugyanis kioldja a felgyülemlett feszültséget az izmokból, egyensúlyba hozza az idegrendszert, és segít kiüríteni az elmét, a belső csend pedig az ellazulás felé viszi a gyakorlót.

Tippek a nyugodt alváshoz:

-Ne egyél túl sokat és nehéz ételeket elalvás előtt!
-Jól kiszellőztetett, ne túl meleg szobában hajtsd álomra a fejed!
-Ne nézz elalvás előtt a nyugalom megzavarására alkalmas filmeket!

Tudtad?

Előfordul, hogy az álmatlanság hátterében hormonális hatás húzódik. Ebben is segíthet a rendszeres jógagyakorlás. Ha azonban az álmatlanság hosszabb ideig fennál, fordulj orvoshoz, mert lehet, hogy betegség, gyógyszer vagy más környezeti tényező az oka.

Tedd a jógát az életed részévé, hogy hosszantartó, pozitív változást hozz létre az életedben. Kattints ide a JógaKlikk e heti 45 perces ingyenes videójáért, és győződj meg róla te magad!  


Cimkék:

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be! Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás. Légy az első hozzászóló!