JógaKlikk -  Online jógaórák

A felülések ideje lejárt! Szép hasat szeretnél? Jógázz!

Publikációk hozzászólás 2015-09-07

Vajon a régi általános iskolai testnevelés órák bűne, hogy domborodó pocakjukat sokan reflexből felülésekkel próbálják eltüntetni? Pedig van ennél sokkal jobb megoldás is!

Forrás: Thinkstock

Igaz ugyan, hogy a felülés könnyen kivitelezhető, hiszen nem eszközigényes, és szinte bárhol elvégezhető, de ha valóban szeretnéd csökkenteni a hasad méretét, akkor vajmi kevés, ráadásul – helytelenül végezve – kifejezetten veszélyes lehet a porckorongjaidra. 

Az esztétikai szempontokon túl a hasizmok jó kondícióban tartásával akár a derékfájásod is megszűnhet, hiszen a helyes tartásért, a gerinc egészségéért is felelősek, nem beszélve az emésztés és a légzés megfelelő működéséért. 

Energetikai szempontból a szexcsakra és a köldökcsakra található ezen a területen, és hogy mi minden kapcsolódik hozzájuk, arról bővebben olvashatsz ITT és ITT.  

A hasizmok minden rétegét kell átdolgoznod az áhított derékbőségért, ezek pedig az egyenes hasizom (rectus abdominis), a külső ferde hasizom (external oblique), a belső ferde hasizom (internal oblique), a haránt hasizmok (transversus abdominis).

Forrás: Thinkstock

Ha mégis úgy gondolod, hogy szép kockahasad a felüléstől lesz, beépítheted a programba, de ügyelj arra, hogy egyenes gerinc helyett csigolyáról csigolyára gördülj le és föl a talajról. 

Csinálj továbbá törzscsavarásokat és sok-sok deszkapózt, és a hasizomrétegek tudatosításával és karbantartásával párhuzamosan kardiómozgással tedd igazán hatékonnyá a zsírpárnák elleni erőfeszítéseidet (A hosszan tartó egyenletes, pulzusszámot növelő mozgásformák, például a dinamikus jóga, a futás vagy biciklizés az anyagcserét gyorsítva arra sarkallja a szervezetet arra, hogy gyorsabban szabaduljon meg a lerakódásoktól). 

Life.hu tipp

E heti JógaKlikk-videónk csak 15 perces, de – rendszeresen elvégezve a hasad minden rétegét megerősíti, és a címe ellenére nemcsak a szülés után, hanem bármikor nemtől és kortól függetlenül elvégezheted. Próbáld ki ITT!


Cimkék:

Hozzászólások

Hozzászólnál? jelentkezz be! Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás. Légy az első hozzászóló!